Rewe Group valt voor logistieke efficiëntie van Lekkerland

Rewe Groep

De Duitse Rewe Group heeft zijn zinnen gezet op overname van Lekkerland, specialist in on-the-go consumptie. De voorgenomen fusie moet leiden tot de oprichting van een nieuwe, strategische divisie ‘Convenience’ binnen de Rewe Group. Het is het Duitse bedrijf met name te doen om Lekkerlands logistieke efficiëntie.

In de levensmiddelenbranche geldt on-the-go consumptie als één van de takken met de grootste groeivooruitzichten. Lekkerlands logistieke efficiëntie en uitgebreide ervaring op het gebied van groothandel zou passen bij de expertise van de Rewe Group op het gebied van producten en category management.

On-the-go consumptie belangrijke trend

‘On-the-go consumptie behoort tot de belangrijkste trends binnen onze branche en zal in de toekomst een nog belangrijkere rol spelen, want niet alleen jongeren kopen steeds vaker maaltijden en snacks voor onderweg. Daarom hebben wij ons convenience-assortiment in de afgelopen jaren continu uitgebreid en kwalitatief verbeterd’, meldt CEO Lionel Souque van Rewe.

De combinatie hiervan met de gespecialiseerde logistiek en de uitgebreide expertise op het gebied van groothandel en convenience van Lekkerland is volgens hem een overtuigende succesformule voor de toekomst binnen een belangrijk segment van de levensmiddelenmarkt. ‘Dat geldt voor Duitsland, maar ook voor de andere Europese landen waar Lekkerland actief is’, aldus Souque.

Toestemming mededingingsautoriteiten nodig

Het is de bedoeling dat de Lekkerland Groep voor 100 procent in handen van de Rewe Group komt. Voor de fusie is nog wel toestemming van de mededingingsautoriteiten nodig. De in 1927 opgerichte Rewe Group is een van de toonaangevende groepen voor foodretail en toerisme in Duitsland en Europa. In 2018 behaalde de onderneming een totale omzet van meer dan 61 miljard euro. Het bedrijf is met ruim 360.000 werknemers vertegenwoordigd in 22 Europese landen.

Lekkerland levert aan ruim 91.000 verkooppunten in zeven Europese landen. Klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden, waaronder benzinestations, kiosken, bakkerijen, voedingsretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken. Lekkerland telt ongeveer 4900 medewerkers in heel Europa. De omzet van de groep bedroeg 12,4 miljard euro in het boekjaar 2018.