Plastic Bank wint Sustainability Award Henkel

Plastic Bank

Plastic Bank is door Henkel uitgeroepen tot winnaar van zijn Sustainability Award. De onderneming ontving de prijs als erkenning voor zijn nieuwe model voor plastic-recycling en afvalvermindering. Het bedrijf Evonik werd onderscheiden als Best Innovation Contributor in de categorie Beauty Care. In de categorie Laundry & Home Care ging deze award naar Novozymes. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Annual Meeting and Industry Convention 2019, gehouden van 28 januari tot 1 februari in Orlando, Florida.

Henkel onderscheidde voor de twaalfde keer op rij op deze manier zijn topleveranciers. De duurzaamheidsaward voor Plastic Bank (foto) werd gezamenlijk verleend door Henkels businessunits Beauty Care en Laundry & Home Care. ‘Plastic Bank en Schwarzkopf zijn een initiatief gestart om de onafhankelijkheid van vrouwen in Haïti te ondersteunen, waardoor ze een inkomen uit de inzameling van plastic afval kunnen halen’, aldus Thomas Förster, Corporate Vice President R&D Beauty Care. ‘Dit heeft een directe impact op hun kwaliteit van leven en helpt hen om hun kinderen op school te houden.’

Thomas Müller-Kirschbaum, Corporate Senior Vice President R&D Laundry & Home Care, benadrukte de positieve impact van Plastic Bank op de hoeveelheid oceaanplastic. Volgens hem heeft de samenwerking met Plastic Bank binnen een jaar al geleid tot hergebruik van plastic in meer dan 25.000 flessen voor was- en reinigingsmiddelen. ‘Onze samenwerking met Henkel is een geweldig voorbeeld van wat er kan worden bereikt door de krachten te bundelen, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking in 2019 verder uit te breiden’, merkte David Katz, oprichter en CEO van Plastic Bank, op.

De tweede en derde prijs in de duurzaamheidscategorie van Beauty Care gingen respectievelijk naar SNF Floerger en IFF. Twee leveranciers ontvingen een tweede prijs in de categorie Laundry & Home Care: Borregaard en Greiner Packaging.

Microplasticvrij opacifeer

Tijdens de prijsuitreiking legde Thomas Förster ook de voordelen uit van het door Evonik nieuw ontwikkelde, microplasticvrije opacifeer, een biologisch makkelijk afbreekbaar materiaal op basis van glycoldistearaat. Henkel Beauty Care gebruikt dit nieuwe ingrediënt in de Fa-herlancering als vervanging voor polymeermaterialen. Evonik ging daarom met de award voor Best Innovation Contributor in de categorie Beauty Care aan de haal. Leveranciers Croda en Symrise wonnen allebei een tweede prijs.

Novozymes werd uitgeroepen tot Best Innovation Contributor voor Laundry & Home Care. ‘Onze Somat-reeks automatische vaatwasmiddelen is altijd een stap vóór op het gebied van reinigingstechnologie en Novozymes heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd door de ontwikkeling van een nieuwe enzymtechnologie die het verwijderen van hardnekkige vezelresten mogelijk maakt – een wereldwijde primeur’, meldde Mattia DeDominicis, Corporate Vice President Formulation in R&D Laundry & Home Care. Firmenich en Basf werden allebei beloond met een tweede prijs.

Beste leveringsprestatie voor Solvay

Sleutelelementen voor goede leveringsprestaties zijn uitstekend operationeel management en de beste service, gecombineerd met aanhoudende vooruitgang in risicobeheer. ‘Solvay excelleerde in 2018 met topprestaties in operationele levering en verbeterde de Ecovadis-ranglijst aanzienlijk’, aldus Thomas Holenia, Corporate Vice President Global Purchasing Raw Materials. Tweedeprijswinnaars waren hier Stepan, vanwege diens proactieve risicobeheer tijdens kritieke marktsituaties en knelpunten in de levering, en Symrise, als erkenning voor haar grote inspanningen zich te verzekeren van de levering van een kritische aromastof tijdens een recent tekort.