Picnic nu ook in Duitsland actief

Picnic

Onlinesupermarkt Picnic gaat nu ook boodschappen bezorgen in Duitsland. De regio Düsseldorf is daarbij als eerste aan de beurt. De uitbreiding is een voorzichtige stap naar internationalisering van het Picnic-concept.

Enkele maanden geleden startte Picnic in het geheim een pilot in de regio Düsseldorf. Het succes daarvan is reden het concept binnenkort ook uit te rollen in de steden Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel. Stapsgewijs zullen daarna nieuwe steden aan het rijtje worden toegevoegd.

De Duitse markt is zes keer zo groot als de markt in Nederland. Alleen al in de deelstaat Noordrijn-Westfalen wonen bijvoorbeeld 18 miljoen mensen. Medeoprichter Michiel Muller noemt de resultaten uit de pilot ‘veelbelovend’. Er is volgens hem een volledig Duitse infrastructuur opgezet die de vraag aankan.

Amsterdam

Picnic kondigde vorige maand ook aan boodschappen te gaan bezorgen in Amsterdam. De komst van een derde distributiecentrum in Diemen moet de capaciteit zo ver opschroeven dat de hele hoofdstad bediend kan worden. Het nieuwe dc zal binnenkort in gebruik genomen worden.

Tot nu toe was Amsterdam een te grote en te complexe stad voor de onlinesupermarkt, die de boodschappen met elektrische wagentjes naar de klanten vervoert. Picnic levert al wel boodschappen rondom Amersfoort, Almere, Den Haag en Leiden vanuit twee andere distributiecentra.