Picnic neemt retouren webwinkels mee

Picnic

Websuper Picnic bezorgt voortaan niet alleen de boodschappen, maar neemt en passant ook de retouren van webwinkels mee. Het bedrijf werkt daarvoor samen met post- en pakketbezorger Sandd. De – gratis – service start in Utrecht; andere steden zullen snel volgen.

De ingezamelde pakketten worden door Picnic afgeleverd bij een lokale hub. Sandd haalt ze daar dagelijks op en draagt zorg voor de retournering ervan. Het inzamelen van retourpakketten werd eerder dit jaar al getest bij een pilot met Wehkamp in Amersfoort. Een logische stap, volgens Picnic, omdat de websuper in deze stad bij een kwart van de huishoudens aan de deur komt. ‘Het is dus makkelijk en duurzaam om de retourpakketjes van Wehkamp mee te nemen en het effect is enorm’, aldus Picnic-oprichter Michiel Muller.

Dieselbusjes uit de wijken

Overigens maakt het niet uit van welke webwinkel de pakketjes afkomstig zijn: klanten kunnen retourzendingen van iedere webshop meegeven aan de runners van Picnic. Daarnaast kunnen ook bestellingen die via Marktplaats gedaan zijn via de websuper geretourneerd worden. ‘Het gaat om veel pakketjes die nu met een dieselbus worden opgehaald en straks gewoon met ons elektrische wagentje mee kunnen. Dit speelt ook in op de wens van gemeenten om dieselbusjes uit de wijken te weren’, aldus Muller.