Picnic bouwt robotgestuurd distributiecentrum

Picnic

Online supermarkt Picnic heeft plannen om over twee jaar in Utrecht een nieuw distributiecentrum te bouwen. In het dc moeten robots het lichamelijk zware werk van het personeel overnemen door onder andere het sorteer- en inpakproces te verzorgen. Daardoor hoeven medewerkers niet meer te lopen en te tillen, maar komen producten in kratten naar hen toe.

Werknemers van Picnic klagen al langer over een te hoge werkdruk. Met de bouw van een nieuw distributiecentrum kan hieraan tegemoet gekomen worden. Momenteel is het bedrijf ook verwikkeld in een rechtszaak met de vakbond omtrent de werkomstandigheden, zo vermeldt Het Financieele Dagblad.

Concurrentie gebruikt vergelijkbare technieken

Picnic is niet de eerste online supermarkt die robots inzet in het dc. Ook de Britse online supermarkt Ocado gebruikt vergelijkbare technieken in zijn distributiecentra. Ocado past robots toe in combinatie met medewerkers en dat is ook wat Picnic voorstaat. De Britse online supermarkt heeft vooralsnog ook geen plannen om over te stappen op een volledig geautomatiseerd proces.

Naast de online supermarkten zijn in Nederland ook bekende namen als Albert Heijn en Jumbo al bezig met de bouw en het gebruik van dergelijke distributiecentra, in respectievelijk Zaandam en Nieuwegein. Picnic hoopt met de bouw van het nieuwe distributiecentrum de strijd met zijn concurrenten verder aan te gaan.

Bron: FD