Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Eindhoven

Picnic

Onlinesupermarkt Picnic neemt in Eindhoven een vierde distributiecentrum in gebruik. Het dc krijgt een oppervlakte van ruim 18.000 m2 en is daarmee bijna net zo groot als de drie huidige distributiecentra bij elkaar. De capaciteit van Picnic wordt met de nieuwe aanwinst dan ook bijna verdubbeld.

Het snelgroeiende Picnic kan momenteel fysiek de groei niet meer aan en hanteert daarom wachtlijsten voor nieuwe klanten. Om die te verkorten, wordt het aantal distributiecentra met spoed uitgebreid. Ook is het bedrijf hard op zoek naar extra bezorgers.

De oplevering van het nieuwe dc staat gepland voor begin mei. Vanuit Eindhoven kunnen dan de steden in Noord-Brabant beleverd worden. Picnic heeft aangekondigd de gratis bezorging van boodschappen te zullen starten in de steden Breda en Tilburg.

Het Eindhovense dc van Picnic – gelegen aan de Achtseweg Noord – gaat werk bieden aan minimaal driehonderd en maximaal vijfhonderd mensen. De andere drie distributiecentra van de websuper zijn gevestigd in de plaatsen Utrecht, Nijkerk en Diemen.

Bezorging in Duitsland

Overigens kondigde Picnic een maand geleden ook al aan op korte termijn boodschappen te gaan bezorgen in Duitsland, te beginnen in de regio Düsseldorf. Een proef met gratis bezorging aan huis bleek ook bij de oosterburen goed aan te slaan.