Nieuwe sorteerhal voor pakketdienst Homerr

Homerr

Homerr is met de opening van een nieuwe sorteerhal in Breda én een aangepast distributiemodel hard bezig de dienstverlening voor consumenten te optimaliseren. Het nieuwe sorteercentrum verwerkt inmiddels alle pakketten voor Nederland en België. Met de sorteerhal en het nieuwe distributiemodel investeert de start-up in verdere groei.

Als pakketdienst maakt Homerr uitsluitend gebruik van een netwerk van pakketpunten. Die worden onderverdeeld in BuurtPunten en ServicePunten waar consumenten pakketjes rechtstreeks naartoe kunnen sturen of wegbrengen. Door gebruik te maken van bestaande routes en lege ruimtes in bestelbusjes worden er geen onnodige kilometers gereden.

‘Met het nieuwe sorteercentrum spelen we verder in op de groeiende e-commercemarkt en op onze groei’, zegt Co-Founder Mark-Jan Pieterse van Homerr. ‘Dankzij de centrale ligging in Breda zal ook de sortering voor de Belgische markt voortaan hier plaatsvinden. Deze hele transformatie, van het vinden van de locatie tot aan het operationeel draaien, hebben we in drie maanden gerealiseerd. Een unieke prestatie.’

Nieuw distributiemodel

Homerr werkt sinds september met lokale vervoerspartners zodat beter gestuurd kan worden op de distributie van de pakketten. Vanuit de verschillende depots gaan pakketbezorgers op weg om overal in Nederland en België pakketten te bezorgen.

De koeriers maken gebruik van een nieuw ontwikkelde drivers app, waardoor de bevoorrading van de punten slimmer, duurzamer en centraal ingericht kan worden. Op basis van slimme algoritmes worden zaken als de bezorgfrequenties automatisch aangepast.

Founder/Managing Director Juriaan Matthijssen: ‘We kijken terug op een gigantisch ontwikkelingsproces waar Homerr inmiddels van start-up naar een internationaal opererende organisatie aan het groeien is. Samen maken we de e-commerce logistiek socialer en duurzamer.’

Webwinkelen blijft toenemen

Het aantal aankopen bij webshops blijft stijgen, evenals het aantal mensen dat online bestelt en het bedrag dat wordt uitgegeven, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er ruim 4600 webwinkels bij, ten opzichte van ruim 2200 in dezelfde periode vorig jaar.