DPD verdubbelt pakketcapaciteit in nieuwbouw Eindhoven

Pakketdienst DPD verdubbelt de verwerkingscapaciteit van pakketten in haar nieuwe Nederlandse hoofdvestiging in de hub Eindhoven. Om aan de versnelde groei van de e-commercemarkt te kunnen voldoen, investeert het bedrijf in een hypermodern nieuw sorteersysteem. De installatie beschikt over een maximale verwerkingscapaciteit van 50.000 pakketten per uur.

Het nieuwe hoofdkantoor van DPD wordt begin 2019 in bedrijf genomen. De hub zal 24 uur per dag operationeel zijn en krijgt een omvang van 23.000 vierkante meter. De nieuwbouw biedt DPD en haar klanten direct toegang tot het belangrijkste snelwegnet in Nederland, België en Duitsland. Minstens zo belangrijk is echter de ingebruikname op deze locatie van een nieuw sorteersysteem, de LS-4000 CB sorter, ook wel ‘the green sorter’ genoemd.

‘Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten beter van dienst te zijn en pakketten sneller te leveren. De investering in het nieuwe sorteersysteem past perfect binnen onze groeistrategie voor de Nederlandse markt’, meldt CEO Eric Dietz (foto) van DPD. ‘Concreet betekent het een ruime verdubbeling van onze huidige capaciteit in Best, waardoor we nog beter en sneller de pakketten van onze klanten kunnen bezorgen.’

Ontwerp sorteermachine leidend voor nieuwbouw

Het ontwerp van de nieuwe sorteermachine is leidend voor de vormgeving van de nieuwbouw. De aankoop ervan was dan ook eerder rond dan het verkrijgen van de grond. De sorteermachine wordt geleverd door fabrikant Beumer Group. DPD heeft voor Beumer Group gekozen omdat zij wereldwijd een toonaangevende positie innemen op het gebied van transport, verpakking, sortering en distributie, meldt DPD in een persbericht.