Mindmap Digitale Supply Chains 2022

Visual Mindmap Digitale Supply Chains 2022

Supply chains moeten veerkrachtiger zijn dan ooit. Het ‘Internet of Things’, big data-analyse, Augmented/Virtual Reality, 3D-printing en robotisering zullen een enorme impact hebben op de supply chain-strategie. De grootste uitdaging is hoe digitale technologie deel kan uitmaken van echt geïntegreerde, herontworpen supply chains en niet simpelweg kan worden toegevoegd aan bestaande processen en operaties. 

Supply Chain Magazine heeft een mindmap digitale supply chains gemaakt, samen met Carlos Cordon, Professor Digitale Strategie en Supply Chain aan IMD Business School in Lausanne, waarin markttrends, de impact op bedrijven, de uitdagingen en de verbeteringen worden beschreven en een route wordt uitgestippeld voor digitale supply chains, inclusief verkeersborden die de mogelijke gevaren onderweg aangeven.

Opzet van de mindmap

Mindmaps hebben in de basis een redelijk vrije opzet. De mindmaps van Supply Chain Magazine hebben een vaste structuur in de vorm van een simpele matrix. In het vak linksbovenaan staan de markttrends: welke markttrends hebben een relatie met het onderwerp van de mindmap? Vervolgens staat in het vak rechtsboven wat de impact van deze trends op het bedrijf is.

Deze gevolgen voor een bedrijf leggen een bepaalde druk op de operatie, weergegeven in het vak rechtsonder: welke uitdagingen voor de supply chain veroorzaakt deze impact? Tot slot komen in het vak linksonder de oplossingen: wat zijn de mogelijke supply chain-verbeteringen? Deze oplossingen sluiten aan bij de oorspronkelijke markttrends en maken verbinding met toeleveranciers, afnemers en andere externe partijen.

De mindmaps vormen zo een discussiestuk dat ervoor zorgt dat de richting van het bedrijf en de individuele bijdragen van afdelingen duidelijk zijn.

Download de volledige mindmap Digitale Supply Chains 2022

Vul het onderstaande contactformulier in en ontvang de volledige mindmap gratis in je mailbox.

Download: Mindmap Digitale Supply Chains 2022