Leren innoveren bij de break-out sessies van inNOWvate Supply Chain Event

break-out sessies

Waar het belang van innovatie voor iedereen duidelijk is, is het ‘hoe’ vaak veel ingewikkelder. Tijdens inNOWvate Supply Chain Event op 24 mei in Amersfoort worden bezoekers op tal van manieren op weg geholpen, onder meer via een groot aantal break-out sessies van vooraanstaande bedrijven.

Tijdens inNOWvate, het vooraanstaande en interactieve innovatie-evenement in de supply chain, houden AIMMS, DSV, MPO, Seven Senders, Solventure en Transwide in drie rondes verschillende break-out sessies.

DSV

DSV behandelt bijvoorbeeld de vraag of 3D-printen in de supply chain de volgende stap is. Potentieel zou 3D-printen een ernstige bedreiging kunnen vormen voor de traditionele logistiek, maar DSV meent dat de techniek ook nieuwe kansen biedt in maatwerkproducten die toegevoegde waarde creëren voor logistiek dienstverleners. In een tweede break-out sessie gaat DSV bovendien in op het bevorderen van innovatie in de wereld van logistiek dienstverleners.

MPO

In een break out-sessie van MPO worden de overwegingen voor het opzetten van een digitale supply chain geanalyseerd. Vice President Bart Willemsen leert zijn toehoorders meer over de kritische functionaliteit waarop ze zouden moeten letten bij het opbouwen en verbeteren van hun digitale supply chain. Hoe uw retourlogistiek te temmen, is de vraag die CEO Martin Verwijmeren van MPO aan de orde stelt. In zijn sessie behandelt hij de huidige kansen en bedreigingen waarmee retourlogistiek wordt geconfronteerd.

Solventure

Prof. dr. Bram Desmet verzorgt een tweetal break-out sessies van Solventure over sense and shape demand. De vraag die daarbij aan de orde wordt gesteld, is hoe u de vraag kunt aanvoelen en sturen om uw supply chain onder controle te houden. Daarbij worden de volgende thema’s besproken: de analyse van het verkooppatroon, de belangrijkste voorspellingsindicatoren en vraagsturende reclameacties.

AIMMS

Van AIMMS staan er tijdens het event zelfs drie break-out sessies op het programma. Onderwerp: betaalbare self-service supply chain apps met prescriptive analytics. Gedurende de dag zal het bedrijf het innovatieve SC Navigator Platform demonstreren. Supply chain-teams zijn daarmee volgens AIMMS nu zelf in staat om snel supply chain apps te configureren met minimale IT-support. Data Navigator, Network Design en S&OP zijn daarbij launching apps.

Transwide

Ook Transwide verzorgt tijdens inNOWvate een drietal break-out sessies, die gaan over end-to-end supply chain visibility met Transwide Live Tracking. Volgens Transwide moeten verladers goed inzicht hebben in hun gehele supply chain, zodat zij nauwgezet hun verplichtingen richting klanten kunnen nakomen. Tijdens de break-out sessies toont het bedrijf de bezoekers hoe zij hun service en leverprestatie kunnen verbeteren met Live Tracking-oplossingen.

Seven Senders

Seven Sender verbindt wereldwijd handelaren met de belangrijkste vervoerders in de ‘last mile’. Het bedrijf presenteert leverings- en softwareoplossingen die volgens hen uw mondiale e-commercepotentieel kunnen ontsluiten en uw ‘costumer journey’ naar een volgend level stuwen. Zo gebruikt Seven Senders big data en automatisering om tegen lage kosten en met een goede service B2C-pakketten af te leveren, daarbij gebruikmakend van bestaande transportnetwerken.