Innovatieve supply chain-oplossingen op inNOWvate event

inNOWvate event

Hoe kan een bedrijf dat wil innoveren kiezen uit de grote hoeveelheid innovatieve software-oplossingen voor de supply chain? Belangrijkste uitgangspunten blijven altijd de klantbehoefte met het bijbehorende aankoopgedrag en de gekozen bedrijfsstrategie om klanten te bedienen. Tijdens het inNOWvate Supply Chain Event in Amersfoort op 22 mei presenteren verschillende leveranciers hun innovatieve oplossingen met veel klantcases uit de praktijk.

De retail wordt door klanten gedwongen omnichannel te worden, wat ook een bijbehorende omnichannel supply chain vereist. Softwareleverancier Slimstock vertelt hoe de ‘customer journey’ te vertalen is naar een geschikte supply chain en welke cruciale rol voorraadmanagement hierbij speelt. Ook gaat Slimstock in op hoe een betere supply chain-tactiek verspilling kan voorkomen door een structureel portfoliomanagement rekening houdend met de productlevenscycli.

Vernieuwende planning

Tal van bedrijven gebruiken nog steeds Excel-spreadsheets om ontbrekende functionaliteit in planningssoftware te compenseren. De Amerikaanse leverancier Anaplan meldt hoe met Connected Planning de bedrijfsspecifieke calculaties uit interne spreadsheets vast te leggen zijn in een robuust, toegankelijk platform dat is gekoppeld aan bestaande bedrijfsapplicaties. Hiermee kan een bedrijf gemakkelijker alle relevante data gebruiken en snel verschillende scenario’s doorrekenen om functie-overschrijdende en bedrijfsbrede beslissingen te nemen.

Solventure presenteert een helder stappenplan hoe bedrijven hun Sales & Operations Planning naar Integrated Business Planning kunnen ontwikkelen.

Logistieke Control Towers

Veel bedrijven zijn op zoek naar een logistieke Control Tower. In de realiteit bestaat een dergelijke controlekamer uit verschillende typen oplossingen. Informore biedt een oplossing waarmee merkeigenaren wereldwijde zendingen kunnen combineren en daarmee de leverfrequentie en flexibiliteit kunnen verhogen. Pro Alliance, winnaar van de Europese Supply Chain Scale-up Contest in 2018, laat zien hoe door toepassing van Machine Learning op allerlei soorten berichten de inkomende logistiek aanzienlijk te verbeteren is. Shippeo en partner SupplyStack leveren een real-time Transport Management Systeem op basis van overzicht over de supply chain. Bedrijven kunnen de logistiek ook uitbesteden aan een onafhankelijke 4PL Control Tower, zoals die van IDS, zonder daarmee zelf de controle over de afwikkeling te verliezen.

Pincvision maakt duidelijk dat Trade Compliance een cruciaal onderdeel is van grensoverschrijdende supply chains. Riskmethods analyseert met behulp van Machine Learning en Artificial Intelligence wereldwijd enorme hoeveelheden bedrijfsberichten en identificeert de mogelijke risico’s die bedrijven lopen in de aanvoerketen. Met deze informatie kunnen bedrijven tijdig anticiperen en de flow in de supply chain blijven garanderen.

Gender-diversiteit en innovatie

Uit onderzoek blijkt dat gender-diversiteit innovatie binnen bedrijven bevordert. Om die reden lanceert Beth Morgan, afkomstig van analistenbureau Gartner, een wereldwijde community voor vrouwen in de supply chain. Met het platform Boom! kunnen vrouwen kennis en ervaringen delen om hun carrière en rol in de supply chain te bevorderen.

Interesse in inNOWvate Supply Chain Event?*

Meer informatie over het complete programma is te vinden op www.supplychainmagazine.nl/innowvate.

(*Let op: leden van de SCM Professionals Club hebben gratis toegang tot dit evenement. Abonnees van Supply Chain Magazine krijgen 70 procent korting op een toegangskaart.)