Inbraak zorgt voor vertraging in leveringen MediaMarkt

MediaMarkt

Elektronicaconcern MediaMarkt heeft door een inbraak in haar distributiecentrum aan het Inundatiedok op logistiek bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein, eind februari, te kampen gehad met een flinke vertraging in de levering van bestellingen uit de webwinkel.

Klanten die daar hun bestelling hadden geplaatst, kregen door de inbraak te maken met een dagenlange vertraging van de levertijd, omdat de bestellingen niet verzendklaar konden worden gemaakt. Wie zijn product(en) toch snel wilde hebben, werd daarom gevraagd de bestelde goederen af te halen in de fysieke winkels van het elektronicaconcern. Die beschikken namelijk over een eigen voorraad. Uit het distributiecentrum werden mobiele telefoons, tablets en laptops gestolen. Nog onbekend is hoe groot de directe en indirecte schade precies is. De politie is een onderzoek begonnen.

Logistiek dienstverlener Fiege, dat het voormalige distributiecentrum van V&D in Nieuwegein heeft getransformeerd tot fulfilment center en van daaruit voor diverse klanten, waaronder MediaMarkt, de e-fulfilmentoperatie aanstuurt, liet tegenover Logistiek.nl weten niet te willen ingaan op de vraag hoe de inbraak heeft kunnen gebeuren.