Mitutoyo kiest Yusen Logistics voor Europese distributie

Mitutoyo Europe is een samenwerking aangegaan met Yusen Logistics Benelux. Mitutoyo is marktleider in de ontwikkeling en productie van professionele meetapparatuur en precisie-instrumenten. Het Japanse bedrijf levert een breed assortiment kwaliteitsproducten, variërend van micrometers, schuifmaten, hardheidstesters, vision-meetsystemen en 3D-meetmachines.

Yusen Logistics verzorgt voortaan de Europese distributie van het complete productassortiment van Mitutoyo. Na de ontvangst van inkomende luchtvracht- en zeevrachtstromen via Schiphol Airport en de haven van Rotterdam, worden de goederen ingeslagen en opgeslagen in het Yusen Logistics Rotterdam Distribution Center in Ridderkerk. Van daaruit gaan de producten naar Mitutoyo-dealers, distributeurs en eindgebruikers in heel Europa.

Voor de opslag van het Mitutoyo-assortiment – dat meer dan 12.000 SKU’s omvat – is er in het Yusen-warehouse ongeveer 6500 vierkante meter opslagruimte gecreëerd. Naast de opslag verzorgt Yusen Logistics ook de orderafhandeling, de pick/pack-operatie en de Europese distributie. De nieuwe werkzaamheden resulteren in circa tien extra banen in het Yusen Logistics Rotterdam-warehouse.

Ondertekening van de contracten

De samenwerking tussen Mitutoyo en Yusen Logistics werd recent bekrachtigd door ondertekening van de contracten door president Shigeyuki Sasaki van Mitutoyo Europe en managing director Piet Boogaard van Yusen Logistics Benelux. Piet Boogaard: ‘We zijn zeer verheugd dat Mitutoyo Yusen Logistics heeft gekozen als logistieke partner. Wij kijken ernaar uit gezamenlijk te werken aan verdere verbetering van de volledige Europese Mitutoyo-supply chain.’