Grootschalige productie van duurzame hamburgers

Impossible Foods, een Amerikaanse start-up die plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, heeft aangekondigd een nieuwe fabriek in gebruik te nemen voor grootschalige productie van zijn ‘nepvlees’. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven op 23 maart 2017.

Op een nieuwe locatie in Oakland wil Impossible Foods minstens 453.000 kilo ‘vlees’ per maand produceren. De capaciteit van de fabriek ligt daarmee 250 keer hoger dan de huidige capaciteit van het bedrijf, dat zijn burgers nu produceert in Californië en New Jersey.

Volgens oprichter en CEO Patrick O. Brown is het de missie van Impossible Foods om het wereldwijde voedselsysteem te veranderen. Hij noemt de uitbreiding ‘een van de meest ambitieuze scale-ups van welke start-up dan ook in de voedselindustrie’.

Duurzaamheidsvoordelen

Aan de plantaardige hamburgers van Impossible Foods zitten diverse duurzaamheidsvoordelen, aldus het bedrijf. Zo is voor de productie van een Impossible Burger 75 procent minder water en 95 procent minder land nodig dan voor een reguliere hamburger.

De productie van de plantaardige burgers leidt bovendien tot zo’n 87 procent minder uitstoot van broeikasgassen. Ook zijn de plantaardige burgers van Impossible Foods vrij van hormonen, antibiotica, cholesterol en kunstmatige smaakstoffen.