Schoeller Allibert produceert palletbox uit visnetten

Schoeller Allibert

Schoeller Allibert, Europees marktleider in plastic retourverpakkingen voor logistiek, is erin geslaagd een nieuwe big box van hoogwaardig plastic te produceren uit gerecyclede visnetten. Met dit staaltje van upcycling zet de onderneming haar vernieuwde duurzaamheidsstrategie kracht bij.

Onder het motto ‘Making plastic packaging too good to waste’ werkt Schoeller Allibert hard aan een duurzame operatie. De nieuwe box werd ontwikkeld in samenwerking met Waste Free Oceans (WFO) en ook naar deze organisatie vernoemd. De WFO OceanIX-box wordt geproduceerd uit een substantieel aantal gerecyclede visnetten. De producent uit Hoofddorp verwacht op korte termijn nog slechts een minimum aan virgin of nieuwe grondstof nodig te hebben voor deze boxen.

Duurzaam plastic

Schoeller Allibert maakt plastic retourverpakkingen voor transport, distributie en opslag. Deze gaan vaak tientallen jaren mee en kunnen daarna worden geretourneerd om volledig te worden gerecycled. Omdat de producten waardevol zijn, komen ze normaal gesproken altijd retour bij de eigenaren. Die kunnen uiteindelijk gebruikmaken van de terugkoopoptie die Schoeller Allibert biedt.

Ambitieuze strategie

De onderneming ontwikkelde dit jaar een ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Aan de hand daarvan wil ze in 2025 de eigen CO2-emissies aanzienlijk verminderd hebben en in 2050 100 procent circulair zijn. Volgens Schoeller Allibert kunnen lichtere en slimmere verpakkingen veel opleveren in de supply chains waarin ze worden gebruikt. Behalve dat de producent de eigen CO2-voetafdruk verkleint, wordt zo ook bijgedragen aan de verkleining van de voetafdruk van klanten.