Duurzame samenwerking Bonduelle en Leen Menken

Bonduelle

Bonduelle heeft haar volledige fulfilment en logistiek voor de Benelux uitbesteed aan Leen Menken Foodservice Logistics. ‘Met deze samenwerking zet Leen Menken een stevige stap in haar ambitie om een duurzame leverancier te zijn van diepvriesproducten aan de foodservice en retail’, aldus algemeen directeur Lucas Roskam van de logistiek dienstverlener. 

Leen Menken verzorgt vanuit zijn geconditioneerde distributiecentrum de opslag, orderpicking en het diepvriestransport voor Bonduelle. De bestellingen zijn voor alle groothandelaren en retailers in Nederland en België. De logistiek dienstverlener onderscheidt zich volgens Bonduelle in kwaliteit, track & trace van de goederen en het transportaanbod.

Het bedrijf beschikt over een vrachtwagennetwerk waarmee pallets geconditioneerd bezorgd worden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor het bezorgen van pakketten (ook actief geconditioneerd) door middel van een busjesnetwerk. Juist die combinatie van diepvriesopslag, orderpicking, pallet- en pakkettransport is volgens Leen Menken uniek in Nederland.

Duurzame samenwerking

Het klikt niet alleen op praktisch gebied tussen Bonduelle en Leen Menken. Supply Chain Director Northern Europe Anne van de Poel van Bonduelle geeft aan dat ze in Leen Menken een betrouwbare partner hebben gevonden. ‘Hun team is erg benaderbaar, meedenkend en professioneel. Daarnaast hebben we een aantal klanten van Leen Menken gesproken die dit bevestigden. Dat geeft ons alle vertrouwen voor deze samenwerking.’

Daarnaast is er bij beide bedrijven ook veel aandacht voor duurzaamheid. Allebei hechten ze veel waarde aan het sustainability-model van B Corp. De ambitie van Leen Menken om in 2030 CO2-neutraal te zijn, sluit goed aan bij de intenties van Bonduelle. Om dit doel te behalen, maakt Leen Menken onder andere de impact van de leveringen per pallet transparant. Met deze informatie kan gerichter worden gestuurd om zo de CO2-impact te verminderen.

Netwerk uitbreiden

Leen Menken is onderdeel van de Belgische Bpostgroup, het postbedrijf van België. ‘Fantastisch dat wij voor een partij als Bonduelle aan de slag mogen’, meldt Lucas Roskam over de samenwerking. ‘Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om ons netwerk naar de groothandel en retail uit te breiden en het efficiënter en duurzamer in te richten.’