TrackOnline Insights verduurzaamt de inzet van ladingdragers

TrackOnline Insights

Bexter, ontwikkelaar van het ladingdragerplatform TrackOnline, en data-organisatie Cohelion bundelen hun krachten en lanceren TrackOnline Insights. Deze nieuwe rapportage-omgeving biedt inzicht in de beschikbaarheid, voorraden, omloopsnelheid en locatie van ladingdragers zoals containers, pallets, karren en trolleys. Met deze inzichten kunnen producenten, logistiek dienstverleners en poolers een optimalisatieslag van meer dan 25 procent behalen met hun ladingdragerbeheer en zo de logistieke keten efficiënter en duurzamer inrichten.

‘De druk op logistieke ketens is enorm, onder andere door verhoogde vraag, verstoorde voorraden en het tekort aan grondstoffen. Hierdoor wordt de inzet van ladingdragers steeds belangrijker. Daarnaast eisen steeds meer bedrijven vanuit duurzaamheidsperspectief dat ladingdragers herbruikbaar zijn’, meldt Kevin Miedema, technisch directeur bij Bexter.

‘Als logistieke organisatie kun je alleen inspelen op deze ontwikkelingen met data die inzicht bieden in het ladingdragerbeheer binnen logistieke bedrijfsprocessen. TrackOnline Insights biedt deze informatie tot op detailniveau. Op basis hiervan kunnen organisaties de juiste strategische beslissingen nemen én voorspellingen doen’, aldus Miedema.

Direct inzicht in trends en ontwikkelingen

De kant-en-klare dashboards van TrackOnline Insights maken de belangrijkste inzichten over ladingdragers die dagelijks worden gebruikt voor het transport van goederen op een gebruiksvriendelijke manier zichtbaar. Ook kunnen er sectorspecifieke rapportages gemaakt worden die direct inzicht verschaffen in trends en ontwikkelingen van ladingdragers. Dit stelt bedrijven in staat om knelpunten gemakkelijk te ontdekken en hierop te anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig inkopen of huren van ladingdragers om tekorten op te vangen.

Unieke propositie

‘Waar Bexter jarenlange expertise heeft op het gebied van ladingdragerbeheer, is Cohelion gespecialiseerd in het analyseren van data. En daarmee het detecteren van trends en het transformeren van ruwe data naar KPI’s en relevante inzichten’, zegt Daan Boersma, Business Development Director bij Cohelion. Het maakt TrackOnline Insights volgens hem een unieke propositie waarmee ladingdragers optimaal ingezet kunnen worden.

Ook kan volgens Boersma zo een directe bijdrage geleverd worden aan het efficiënter en duurzamer maken van de logistieke keten. ‘Data over in- en uitgaande bewegingen is nauwkeurig te volgen in de dashboards van TrackOnline Insights, net als het gebruik en de beschikbaarheid van ladingdragers op klantniveau. Dit stelt klanten in staat om slimmer te werken’, aldus Boersma.