Lidl neemt nieuw dc Oosterhout in gebruik

Lidl

Supermarktketen Lidl heeft in Oosterhout een nieuw distributiecentrum (dc) in gebruik genomen. Het pand meet 54.000 m– en dat maakt het ook direct een van de grootste Lidl-dc’s in Europa. Vanuit Oosterhout zullen zo’n zeventig filialen in de regio beleverd worden.

Dit zevende distributiecentrum van Lidl in Nederland is gerealiseerd op Park15 Logistics, een nieuw logistiek bedrijventerrein langs de A15. Met de bouw was een investering van 90 miljoen euro gemoeid. Er gaan 250 medewerkers aan de slag.

Het dc in Oosterhout is energieneutraal en beschikt over de hoogst haalbare BREEAM-duurzaamheidsscore. Zo is het dak uitgerust met 2700 zonnepanelen, een aantal dat op termijn nog wordt uitgebreid tot 8000. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, is gelijk aan de energievoorziening van 150 huishoudens.

Fruitbomen en nestkasten

Een accupakket van 1 megawatt zorgt ervoor dat pieken en dalen op het elektriciteitsnetwerk in het dc worden opgevangen. Verder wordt regenwater gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en het beregenen van de groenvoorziening. Ook zijn er fruitbomen geplant en nestkasten geplaatst voor bijen.