DSV en Slimstock bundelen krachten in voorraadmanagement

DSV en Slimstock

Logistiek dienstverlener DSV heeft een partnerovereenkomst gesloten met Slimstock, leverancier van software voor voorraadoptimalisatie. Een team voorraadspecialisten binnen DSV, dat vestigingen in meer dan tachtig landen heeft, houdt zich al ruim dertien jaar bezig met supply chain-optimalisatie bij klanten. De kennis en software van Slimstock zal ze hierbij gaan ondersteunen.

‘Klanten verwachten tegenwoordig meer van ons dan alleen warehousing, order fulfilment en distributie. Ze hebben behoefte aan een logistiek partner die verantwoordelijkheid neemt voor de hele supply chain, inclusief het optimaliseren van voorraadniveaus’, meldt Meinderdjan Botman, Chief Commercial Officer bij DSV Solutions.

‘Deze strategische partnerovereenkomst is voortgekomen uit een jarenlange relatie tussen onze twee bedrijven en onderstreept ons commitment om voorraadoptimalisatie integraal onderdeel van onze dienstverlening te laten uitmaken’, aldus Botman.

Volgens Eric van Dijk, CEO van Slimstock (rechts op de foto, samen met Piet van Dyk, general manager supply chain innovation bij DSV Solutions South Africa) worstelen veel bedrijven met voorraden en hun positie binnen de supply chain. ‘Samen met DSV hebben we een quickscan ontwikkeld waarmee we voor DSV-klanten snel het verbeterpotentieel inzichtelijk kunnen maken. Op basis hiervan kunnen we ze gericht helpen hun supply chain-prestaties te verbeteren’, aldus Van Dijk.

Pilotproject automotive-klant Zuid-Afrika

De eerste klant van DSV waarvoor de software van Slimstock wordt ingezet, is een organisatie van autodealers in Zuid-Afrika, gespecialiseerd in merken als Hyundai, Opel, Isuzu, Renault, Suzuki en Volkswagen. Het bedrijf heeft zijn logistieke operatie al uitbesteed aan DSV en in een pilotproject gaat DSV nu ook de voorraad beheren en optimaliseren, gebruikmakend van de software van Slimstock.