Crossroads Limburg moet regio op de kaart zetten

Crossroads Limburg

Crossroads Limburg is de nieuwe naam voor Economic Development Board Noord Limburg. Het instituut wil ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg met elkaar verbinden. En nu met een nieuwe naam, die tijdens de op 28 februari in Venlo gehouden Masterclass Brexit werd onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, gedeputeerde Joost van den Akker van de Provincie Limburg en bestuurders van de Noord-Limburgse gemeenten.

Crossroads Limburg wil op actieve wijze ondernemers bij elkaar brengen om zo innovatie en samenwerking hand in hand te laten gaan. ‘Het belang van triple helix-organisaties, waarbij de overheid samenwerkt met onderwijsinstellingen en ondernemers, is van wezenlijk belang voor een sterke regionale economie. Crossroads Limburg is daarom voor Noord-Limburg cruciaal om ondernemers in positie te brengen’, aldus gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur).

Crossroads Limburg jaagt economische thema’s, zoals innovatie en circulariteit, aan binnen de maakindustrie, de logistiek en de agrofoodsector. Het instituut neemt het initiatief om de ondernemersambities te vertalen naar een overkoepelende economische agenda en positioneert een en ander vervolgens bij de provinciale, landelijke en Europese overheid. Daarnaast organiseert Crossroads Limburg beeldbepalende evenementen in de vorm van masterclasses.

Breed gedragen samenwerking

Wethouder Erwin Boom (Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs) van de gemeente Venlo: ‘Om Crossroads Limburg tot een blijvend succes te maken, is het ondernemende karakter van cruciaal belang. Voorop moet staan dat dit een breed gedragen samenwerking is, waarbij ik alle ondernemers wil oproepen de handen ineen te slaan om onze regio economisch nog krachtiger te maken.’