Checklist omnichannel warehouse management

checklist omnichannel warehouse management

Bedrijven zagen vroeger warehousing als kostenpost. Nu is warehouse management een integraal onderdeel van het bedrijf dat het succes van de onderneming kan maken of breken. De dynamiek in de ontwikkelingen op de markt neemt toe en mede hierdoor wordt de supply chain steeds complexer. Dat vraagt om een doordacht, goed gepland, maar toch flexibel logistiek proces. Test met de checklist van Supply Chain Magazine en Consafe Logistics of uw warehouse management klaar is voor omnichannel business. 

Omnichannel-verkoop, grensoverschrijdende e-commerce en het direct leveren aan consumenten zijn in de meeste branches niet meer weg te denken. Verschillende order- en goederenstromen lopen door elkaar heen. Deze complexiteit stelt hogere eisen aan het warehouse management voor de snelheid en kwaliteit van de processen. De kengetallen voor deze processen veranderen, het aantal orders neemt toe, het volume per order daalt en de gewenste levertijden worden steeds korter.

Technologische ontwikkelingen

Ook de technologie voor warehouse management staat niet stil. Artificial intelligence (AI) kent ook toepassingen in het warehouse, bijvoorbeeld voor het berekenen van de meest efficiënte doos of verpakking voor de bestelde artikelen. Ook de indeling van verschillende typen artikelen in het warehouse kan slimmer door van de orderhistorie gebruik te maken. Dat scheelt veel tijd voor het orderpicken én voor de taken die daarop volgen. Slimme algoritmes berekenen ook de kortste route tussen alle artikelen op de orderpicklijst.

Download de checklist

Beantwoord de volgende vragen en ontdek in hoeverre uw warehouse management klaar is voor omnichannel. De uitkomsten geven weer in welke mate u de aansturing van uw warehouse-operatie kunt verbeteren.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.