Checklist genderdiversiteit voor vrouwelijk talent

Checklist genderdiversiteit

10 vragen voor vrouwen over het maximaliseren van hun potentieel: een checklist voor de getalenteerde vrouwelijke professional.

Eén aspect van het verbeteren van de genderdiversiteit binnen bedrijven is dat er moet worden geput uit de bestaande pool van onderbenut vrouwelijk talent. Verantwoordelijk voor het maximaliseren van het potentieel van getalenteerde vrouwelijke professionals zijn de vrouw zelf, haar directe manager en de hr-manager. Met waardevolle input van managers uit de gevestigde orde en het vrouwelijke supply chain-talent Ramona Held heeft Supply Chain Media een drieluik van checklists samengesteld voor deze drie groepen mensen ter beoordeling van de genderdiversiteitskloof. Deze checklist is voor de getalenteerde vrouwelijke professionals.

Personal branding en netwerken

Hoewel vrouwen vaak denken dat hun prestaties voor zichzelf spreken, maakt te prestatie slechts 10 procent van het succes van een persoon uit, terwijl imago goed is voor 30 procent en ‘exposure’ voor 60 procent. Vrouwelijke professionals besteden vaak te weinig tijd aan het verhogen van hun profiel, zowel intern als extern.
Ook blijkt dat vrouwen minder goede netwerken hebben van hun mannelijke tegenhangers bij het binnenslepen van functies op directieniveau. Vrouwelijke professionals lijken daarnaast minder bereid of in staat te zijn om hun sociale kapitaal te mobiliseren.

Bent u een bescheiden truck, een betrouwbare diesel of een in het oog springende sportwagen?
Beantwoord deze 10 vragen om te zien of u uw carrièremogelijkheden maximaliseert.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.

Download: Checklist genderdiversiteit voor vrouwelijk talent