ChainCargo haalt €1,75 miljoen op voor duurzamer wegtransport

ChainCargo

De Eindhovense start-up ChainCargo heeft in een nieuwe investeringsronde €1,75 miljoen opgehaald. Het kapitaal wordt gebruikt voor doorontwikkeling van de digitale tools van het platform. Daarmee wordt de beschikbare transportcapaciteit in al bestaand transport inzichtelijk gemaakt. De investering wordt ook gebruikt voor het versnellen van de groei in Europa. De digital road freight forwarder verwacht dit jaar al een vervijfvoudiging van de omzet.

De nieuwe investering komt van BOM Brabant Ventures en twee informal investors. ‘Met dit bedrag kunnen we een grote stap zetten in het doorontwikkelen van onze digitale oplossingen en onze groei in Europa versnellen’, zegt medeoprichter Jeroen Kemp van ChainCargo. ‘Met een focus op Full Truck Load-transporten kunnen klanten een nog betere digitale tool verwachten, waarmee ze in een handomdraai – zonder vertragende tussenstappen – hun transport regelen.’

Transportbewegingen optimaal benutten

ChainCargo ging in 2018 van start met als doel bij te dragen aan een duurzame toekomst door verspilling in transport tegen te gaan en zo de uitstoot van COte verminderen. Het zegt met digitalisering en automatisering transparantie te creëren in de doorgaans ondoorzichtige wegtransportmarkt. Door exact te weten waar de beschikbare capaciteit zich bevindt, worden goederen efficiënter vervoerd en bestaande transportbewegingen optimaal benut.

Meer druk op wegtransport door reshoring naar Europa

En dat benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren nog belangrijker, verwacht de start-up. Door onder andere de exorbitante containerprijzen in de overzeese vervoersmarkt, kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. ‘Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten’, aldus medeoprichter Giovanni Gubbels.