Budbee en Instabox bundelen krachten in pakketbezorging

Budbee en Instabox

Budbee en Instabox, twee van oorsprong Zweedse pakketbezorgingsbedrijven, gaan samen verder. Door de fusie ontstaat een nieuwe holding: Instabee. De combinatie moet meer slagkracht geven om te investeren in duurzame, last-mile pakketbezorging. 

Instabox bestaat sinds 2015. De bezorgdienst met slimme, geautomatiseerde pakketkluizen is inmiddels een van de meest gebruikte bezorgopties door de Zweedse consument. In 2021 werd ook thuisbezorging aan de diensten van Instabox toegevoegd. Het bedrijf is inmiddels actief in vijf landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland en Duitsland.

Budbee werd opgericht in 2016, met als doel pakketbezorging voor consumenten slimmer, sneller en gemakkelijker te maken. In 2020 werden ook hier pakketkluizen aan de diensten toegevoegd. Net als Instabox is ook Budbee vandaag de dag in vijf landen actief: Zweden, Finland, Denemarken, Nederland en België.

De oprichters van beide bedrijven blijven ook in de nieuwe combinatie actief. Budbee-oprichter Fredrik Hamilton wordt de nieuwe CEO van Instabee; Instabox-oprichter Alexis Priftis treedt toe tot de raad van bestuur van de onderneming.

Perfecte match

‘Sinds het begin houd ik in mijn plannen altijd rekening met de lange termijn, en deze stap is een fantastische kans om samen iets substantieels neer te zetten. Ik heb Instabox altijd gevolgd en ben onder de indruk van hun groeipad. Deze combinatie voelt als een perfecte match. We gaan samen mooie dingen bereiken’, zegt Hamilton.

Priftis vult aan: ‘Het wederzijds respect en de bewondering voor elkaar is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Daarom ben ik extra blij dat we nu samen e-commerce-bezorgingen verder transformeren met een ijzersterke focus op klantervaring en duurzaamheid.’

Uitdagers in de markt

Met de fusie van deze pioniers in e-commerce worden kennis en expertise gebundeld. Instabee, met een omzet van zo’n 250 miljoen euro, hoopt zo niet alleen de traditionele spelers in de markt uit te kunnen dagen, maar ook goed gefinancierde flitsbezorger als Getir en Gorillas. Daarnaast moet de samenwerking zorgen voor meer synergie in de operatie en leiden tot substantiële CO2-besparingen.