Nieuwe API voor logistiek dienstverleners

API

Het alles-in-een verzendplatform Sendcloud, dat het verzendproces van online retailers optimaliseert, breidt zijn portfolio uit met drie nieuwe bezorgdiensten: Budbee, Trunkrs en Homerr. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe webkoppeling voor logistiek dienstverleners, de LSP API.

Vervoerders kunnen met deze LSP API (application programming interface) eenvoudig koppelen met het verzendplatform. De integratie van nieuwe vervoerders moet bijdragen aan flexibele bezorging voor consumenten, aldus de scale-up.

Met de koppeling kunnen vervoerders hun diensten in een klap aanbieden aan meer dan 15.000 webwinkels in Europa. Deze stelt zowel grote als kleine bezorgdiensten in staat zich te verbinden aan Sendcloud, ongeacht volume of regio. De API biedt op deze wijze ook uitkomst voor lokale bezorgdiensten, voor wie het lastig kan zijn voet aan de grond te krijgen in de snelgroeiende wereld van e-commerce.

Met de koppeling wil Sendcloud niet alleen vervoerders helpen, maar tevens het voeren van een multi-carrier-strategie voor retailers aantrekkelijker maken. Daarmee speelt het platform in op de toegenomen vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same day delivery of groene bezorging.

Lagere drempel voor integratie met platform Sendcloud

Brian Slijp, Head of Strategic Alliances bij Sendcloud: ‘We merken dat de behoefte aan flexibele bezorging groeit, maar dat het voor nieuwe vervoerders lastig is hun diensten op grote schaal aan te bieden. Door voor hen de integratie met ons platform laagdrempeliger te maken, hopen we dat lokale en groene bezorgopties toegankelijker worden voor de consument.’

Sendcloud is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. Dankzij de integraties met ruim dertig e-commerceplatformen en een API kan iedere shop het verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen met meer dan vijftig internationale vervoerders.

API