Start bouw logistieke campus Broekman Logistics

logistieke campus

Broekman Logistics krijgt in Venlo een logistieke campus van meer dan 63.000 vierkante meter. De campus wordt gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals. Heylen Warehouses tekent voor de realisatie.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten waaronder ook ADR-goederen. De totale warehouse-oppervlakte bedraagt 53.000 vierkante meter. Daarnaast is er ruim 10.000 vierkante meter aan mezzaninevloeren en 2500 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 arbeidsplaatsen naar uiteindelijk 300.

‘De site in Venlo is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein. De site is goed toegankelijk via de A67 (België – Duitsland) en de A73 (Nijmegen – Roermond). De uitbreiding van de warehouse-capaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie in Nederland’, zegt Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution van Broekman Logistics.

Warehouse op Maasvlakte

Met het nieuwe warehouse in Venlo zet Broekman Logistics een tweede stap in het aanbieden van gecombineerde opslag. Vorige week vond namelijk al de opening van het warehouse op de Maasvlakte plaats. Op deze strategische locatie, nabij de containerterminals van de Maasvlakte, kunnen klanten ook gebruikmaken van gecombineerde opslag voor zowel ADR- als non-ADR-goederen.