Nieuw warehouse en nieuw concept voor Broekman Logistics

Broekman Logistics

Broekman Logistics heeft een nieuw warehouse in gebruik genomen op de Maasvlakte in Rotterdam. Tijdens de officiële opening op 22 maart werd ook het nieuwe concept ‘BLUE4C’ onthuld. Met dit concept speelt Broekman in op vier belangrijke trends binnen warehousing & logistics en zet het bedrijf een volgende stap in de gecombineerde opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke producten op één locatie.

De gecombineerde opslaglocaties van Broekman Logistics bevinden zich volgens het bedrijf in de door de overheid benoemde ‘top corridor’. Hiermee wil Broekman Logistics haar klanten de mogelijkheid bieden om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Alle locaties voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

De afkorting BLUE staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe en 4C is een verwijzing naar Coordinates, Combination, Customised & Compliant. Met het nieuwe concept speelt Broekman in op vier trends binnen warehousing & logistics: verschuiving van modaliteiten, opkomende product-marktcombinaties die verschillende warehouses vereisen, veranderen van veiligheidsvoorschriften en globalisering van productie en logistiek.

‘BlUE4C sluit perfect aan bij onze groeistrategie in Nederland’, meldt Managing Director Warehousing & Distribution Willem Jan van Amersfoort. ‘Wij willen marktleider zijn én blijven op het gebied van ADR-opslag. Daarnaast bieden we ook op strategische locaties warehousing-capaciteit aan om zo continu in te spelen op de klantbehoeften.’

Strategische locatie

Met het nieuwe warehouse op de Maasvlakte kunnen klanten op een strategische locatie, bij de containerterminals, zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten opslaan. Er is ruim 35.000 m2 opslagcapaciteit beschikbaar. De totale warehousing-capaciteit van Broekman Logistics in Nederland bedraagt overigens meer dan 310.000 m2. Daarvan is een derde deel ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR).