Uturn helpt Broekman Logistics bij efficiëntieslag in containertransport

Uturn

Broekman Logistics gaat samenwerken met de start-up Uturn, een in 2017 opgericht snelgroeiend platform voor transportmanagement. Beide Rotterdamse bedrijven willen gezamenlijk een volgende stap zetten in het efficiënter maken van containertransport.

Rik Pek, Managing Director van Broekman Logistics, en Daan Meboer, CEO van Uturn, zetten vorige week officieel hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Doel is de relatie tussen Broekman en zijn vervoerders te optimaliseren en uit te breiden door (interne) processen en informatie-uitwisseling te automatiseren en digitaliseren. De systeemintegratie en implementatie bevinden zich inmiddels in de afrondende fase.

Uturn is opgericht met als doel de wereld van containertransport efficiënter te maken met behulp van technologie. Dit wordt bereikt door opdrachtgevers wereldwijd digitaal toegang te geven tot de capaciteit van internationale vervoerders. Het bedrijf speelt zo in op de snelle digitalisatie van de logistieke wereld, waar bestaande werkwijzen steeds slimmer, sneller, transparanter en voor een betere prijs worden georganiseerd.

Ambitieuze groei

Broekman zet het Uturn-platform in voor zowel de spotmarkt als de reguliere business, om zo voor beide stromen kostenreductie en efficiëntieverhoging te realiseren. ‘Wij willen met Uturn de samenwerking met onze huidige en nieuwe vervoerders optimaliseren en zo interne processen efficiënter inrichten om onze ambitieuze groei waar te maken’, licht Operational Manager Export Nadine Woord van Broekman toe.

Daarnaast heeft de logistiek dienstverlener toegang tot 1500 gekwalificeerde vervoerders om zo voor iedere transportvraag garantie van capaciteit te hebben. Met de eenvoudige integratie-tool van Uturn wordt het hele proces geïntegreerd in het eigen systeem van Broekman. De digitale informatie-uitwisseling met iedere leverancier en voor alle typen transport zorgt bovendien voor een aanzienlijke afname van de werklast.

No-touch-transporten

‘Met Uturn realiseert Broekman no-touch-transporten, van order tot betaling’, aldus Daan Meboer. Met dagelijks vervoer in de driehoek Rotterdam-Antwerpen-Duisburg én lancering in Hamburg en het Verenigd Koninkrijk op de planning kan de start-up een brede, Europese oplossing voor containertransport bieden. Bij het platform zijn inmiddels ruim 250 opdrachtgevers aangesloten. Eerder dit jaar werd nog een investering van €2 miljoen opgehaald voor verdere versnelling van de (internationale) groei.