Nieuw dc in Etten-Leur optimaliseert distributie MediaMarkt

MediaMarkt

MediaMarkt Nederland krijgt in Etten-Leur een nieuw distributiecentrum (dc) van 70.000 m2. Met het nieuwe state-of-the-art warehouse wordt de bevoorrading en distributie van de winkels centraal georganiseerd en sterk verbeterd. De efficiëntie voor leveranciers wordt geoptimaliseerd. De nieuwbouw zal midden 2019 klaar zijn.

Het nieuwe distributiecentrum verrijst in het hart van de logistieke hotspot West-Brabant en heeft daarmee een centrale ligging tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en een goede ontsluiting naar de snelweg. MediaMarkt wordt ondergebracht op een grootschalige logistieke campus. Die bestaat uit vijf afzonderlijke units, waarvan het bedrijf er vier huurt, goed voor circa 55.000 m2 van de in totaal 70.000 m2. De logistieke dienstverlening komt in handen van ID Logistics, dat een huurovereenkomst sloot met Heylen Warehouses, de grootste Belgische vastgoedinvesteerder in Nederland, voor 55.000 maan opslagruimte.

Win-win-winsituatie

‘We kunnen niet wachten om in de zomer van 2019 onze distributie centraal vanuit dit warehouse te gaan starten’, meldt Michael Soehlke, Chief Financial Officer van MediaMarkt Nederland. ‘Het betekent een enorme positieve impuls voor een efficiënte samenwerking met onze leveranciers en partners. Een win-win-winsituatie. Want ook onze klanten profiteren hier uiteraard direct van.’ Volgens Marco van Walraven, Managing Director ID Logistics Benelux, gaat het project MediaMarkt ‘enorme logistieke voordelen leveren’.

De komst van het nieuwe dc naar Etten-Leur zal de regio naar verwachting zo’n 150 banen opleveren.