Wie helpt Thomas Geurts aan 10.000 stemmen voor zijn Lego-warehouse?

Lego-warehouse

Een Nederlands warehouse-ontwerp zou zo maar eens door Lego in productie genomen kunnen worden. Het ontwerp is afkomstig van Thomas Geurts, Customs Admin bij logistiek dienstverlener Arvato Supply Chain Solutions. Om het ontwerp daadwerkelijk geproduceerd te krijgen, heeft Geurts 10.000 stemmen van geïnteresseerden nodig.

Via Lego Ideas leverde Geurts het ontwerp ‘Transport Inc’ in. Hij hoopt hiermee bij kinderen interesse te wekken voor de wereld van de logistiek. Er zijn echter 10.000 stemmen nodig wil de Lego-groep zijn project in overweging nemen. Op dit moment staat de teller op bijna 3000 supporters.

Compleet transportbedrijf

Op een enkele grondplaat van 32×32 centimeter ontwierp Geurts een compleet transportbedrijf met een receptie in het kantoor op de begane grond. Chauffeurs kunnen er ofwel terug naar buiten lopen naar de vrachtwagen ofwel via een binnendeur het magazijn ingaan.

Het kantoor is uitgerust met een bureau voor de werknemer, compleet met computer, poststukken en natuurlijk koffie. Boven het kantoor, op de tweede verdieping, bevindt zich de kantine waar werknemers en chauffeurs een kop koffie kunnen drinken en hun broodjes kunnen eten. Ook een krant ontbreekt niet.

Magazijn met palletstelling

Het magazijn is uitgerust met een palletstelling met meerdere verdiepingen. Hier staan diverse pallets opgeslagen. Zodra de vorkheftruck de pallets naar beneden heeft gehaald, kan de vrachtwagen met de handpalletwagen worden geladen. Er zijn twee docks beschikbaar.

De structuur van het ontwerp van Geurts is volledig modulair. Het dak van het magazijn en het kantoorgedeelte kan eraf getild worden. En voor een goede toegang kan ook de volledige linkermuur van het magazijn er in één keer worden uitgenomen.

Screening Lego Group

‘In de praktijk halen ongeveer dertig inzendingen de 10.000 stemmen per kwartaal, waarvan er dan één of twee daadwerkelijk door de screening van de Lego Group komen’, meldt de Arvato-medewerker. ‘Het is natuurlijk een grote eer om dat punt te behalen – of zelfs maar te benaderen.’

 

Lego-warehouse-2