Vos Logistics neemt Snel Shared Logistics over

Vos Logistics

Na enkele jaren samenwerking heeft Vos Logistics nu ook alle aandelen van Snel Shared Logistics overgenomen. Vos Logistics heeft in zijn strategie uitgesproken zich onder andere verder te ontwikkelen op het gebied van warehousing, fijnmazige distributie, e-commerce fulfilment en levering van grotere producten. Snel Shared Logistics, een logistiek dienstverlener uit Woerden en specialist op deze gebieden binnen de Benelux, heeft hier al de nodige ervaring in.

Een extra locatie in de Randstad stelt Vos Logistics nog beter in staat snel te leveren aan consument, winkels en bedrijven. De meeste warehouses van Vos Logistics zijn gevestigd in het zuiden van Nederland. De Woerdense vestiging zal, naast Uithoorn en Breukelen, het derde warehouse worden in de Randstad. Ook biedt de locatie mogelijkheden om goederen voor klanten op te slaan.

Toine van Gils, managing director van Vos Logistics, denkt dat de bezigheden van de twee bedrijven goed bij elkaar passen. Ook directeur en eigenaar van Snel Shared Logistics, Peter de Vries, is positief: ‘Hoewel onze posities op dit moment al goed bezet zijn, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog beter in staat zijn om voor medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden en daarmee te anticiperen op de schaarse arbeidsmarkt.’ De Vries zal verantwoordelijk blijven voor het kantoor en warehouse in Woerden en zal plaatsnemen in het managementteam van Vos Logistics.

Samenwerking biedt kansen voor duurzaamheid

Ook wijzen beide partijen naar nieuwe mogelijkheden om beter te reageren op de vraag naar groenere mobiliteit en logistiek die efficiënt en duurzaam is. Kansen daarvoor zien ze in het vergroten van de bezettingsgraad van de voertuigen doordat goederenstromen samengevoegd worden. Van Gils verwacht een voorspoedige verdere samenwerking, omdat naast de dienstverleningen ook de bedrijfsculturen goed bij elkaar passen. Hoewel Vos Logistics al één van de grootste internationale bulk- en volumetransporteurs in Europa is, hoopt het met deze overname de marktpositie binnen de Benelux te versterken.