#UnlockRetail: landelijk bezorgcollectief voor retailers

#UnlockRetail

Bringly en Packaly, twee start-ups uit Utrecht en Amsterdam gericht op de last-mile-bezorgindustrie, zijn samen het duurzame bezorgcollectief #UnlockRetail gestart. Het partnership helpt zowel grote als kleine retailers in tijden van Covid-19 hun lokale klanten te bereiken.

Fysieke retailers zijn tijdens de coronacrisis op zoek naar manieren om klanten online te bereiken. ‘Het collectief #UnlockRetail is bedoeld om deze retailers te ondersteunen met hun online zichtbaarheid. Verder is het dankzij deze samenwerking nu mogelijk om producten lokaal en duurzaam te bezorgen in 32 steden in Nederland. Dit is de tijd om samen te werken én de Nederlandse detailhandel te steunen’, stelt Rajiv Laigsingh van Bringly.

Tijdens de eerste lockdown namen beide bedrijven niet alleen een piek waar in het aantal bezorgingen, maar ook in de vraag naar duurzame én snelle verzendopties. ‘Door een nauwe samenwerking met verschillende klanten zagen we veel kansen om niet alleen consumenten in Amsterdam en omstreken te helpen, maar een collectief voor heel Nederland op te zetten. Met het bereik van beide netwerken kunnen we een sterke verzendpropositie ontwikkelen voor kleine maar ook grote retailers’, aldus Axel Dekker van Packaly.

Same day delivery

Beide bedrijven ontwikkelen momenteel diverse oplossingen voor same day delivery aan de consument. En ook de afgelopen maanden verzonden de start-ups al veel pakketten dezelfde dag nog naar klanten zonder dat die daarvoor hun huis hoefden te verlaten. Retailers en partners kunnen zich aansluiten bij het collectief via https://unlockretail.nl.