Bringly brengt marktplaatsaankopen direct thuis

#UnlockRetail

De Amsterdamse start-up Bringly is een ophaalservice voor marktplaatsgebruikers gestart waarbij kopers hun aankopen dezelfde dag nog kunnen laten ophalen en thuisbezorgen. Fietskoeriers halen de aankoop in de middag op bij de verkoper en bezorgen deze ’s avonds tussen 18.00 en 22.00 uur bij de koper thuis. Op deze manier hebben gebruikers geen gedoe meer, hoeven zij niet zelf de deur uit en worden de spullen op een duurzame manier bezorgd.

Gebruikers van de diverse online marktplaatsen kunnen sinds een paar dagen via de Bringly-website fietskoeriers inschakelen om hun aankoop nog dezelfde middag tussen 14.00 en 17.00 uur op te laten halen en deze vervolgens tussen 18.00 en 22.00 uur bij de koper te bezorgen. De pilot is bedoeld voor zowel consumenten als lokale winkeliers actief op online marktplaatsen en geschikt voor items die in een bakfiets passen.

Het Bringly-platform koppelt lokale winkeliers en consumenten aan fietskoeriers – die toch al onderweg zijn – om items nog dezelfde dag CO2-neutraal te bezorgen. De korte bezorgafstanden tussen lokale winkeliers en consumenten zijn doorgaans ideaal voor een fietskoerier, maar toch wordt hier nog vaak een bestelbus voor ingezet. Om de CO2-uitstoot te verminderen, bundelt Bringly de krachten van verschillende professionele fietskoeriersbedrijven.

Tweedehandshandel belangrijk onderdeel van circulaire economie

Tweedehands spullen moeten net zo makkelijk gekocht kunnen worden als nieuwe producten, is Bringly-oprichter Rajiv Laigsingh van mening. ‘Tweedehandshandel is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie vanwege de langere productcycli, minder afval en minder CO2-uitstoot. Toch blijven consumenten vaak nieuwe producten kopen bij grote webwinkels vanwege het gemak, de zekerheid en snelle bezorging. Tijdens deze pilot heb je deze aspecten nu ook voor tweedehandshandel op marktplaatsen, zonder dat je de deur uit hoeft’, aldus Laigsingh.

Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat tweedehandshandel via Marktplaats.nl jaarlijks zorgt voor 600 miljoen tot 1 miljard kilo minder CO2-uitstoot. Volgens Laigsingh stimuleert de service van Bringly deze ontwikkeling: ‘Het wordt via deze ophaalservice nog gemakkelijker en sneller om tweedehands spullen te kopen via online marktplaatsen. Voor een bedrag van 6,95 euro kun je de auto en bus laten staan en krijg je je tweedehands aankoop dezelfde avond thuisbezorgd.’

Pilot binnen Amsterdamse ring

De verkoper en koper op de diverse online marktplaatsen stemmen zelf onderling af wanneer zij thuis zijn en voeren de benodigde gegevens in op de website. De pilot is op dit moment alleen doordeweeks beschikbaar én binnen de Amsterdamse ring. De ophaalservice is overigens alleen beschikbaar via de website van Bringly. De al bestaande Bringly-app doet niet mee aan deze pilot, maar blijft wel beschikbaar voor lokale Amsterdamse winkeliers om te bezorgen vanuit hun fysieke winkel.

Geïnteresseerd in start-ups? Kom naar inNOWvate in mei, ontmoet tientallen start-ups en stem mee in de supply chain start-up contest! Koop je kaartje hier.