Tradecloud One: sneller en goedkoper samenwerken

Nederlandse CFO's

Tradecloud lanceerde eind oktober een nieuwe versie van haar online B2B supply chain-platform voor industrie en handel om sneller en goedkoper samen te werken in dynamische coronatijden.

De nieuwe versie, genaamd Tradecloud One, stelt gebruikers onder meer in staat om nog eenvoudiger samen te werken in supply chain, orders ‘zero touch’ te verwerken en real-time inzage te hebben in uitzonderingen.

Tonnis de Boer, co-founder van Tradecloud: ‘Als er één ding duidelijk is geworden de afgelopen maanden is dat de noodzaak voor een snelle en flexibele supply chain alleen maar groter is geworden. Met Tradecloud One leggen we de basis voor een zelfsturende, op Artificial Intelligence (AI) gedreven supply chain waarmee bedrijven kosten kunnen besparen en sneller kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden.’

Op het moment maken de industrie en handel in de ogen van Tradecloud nog onvoldoende gebruik van technologische mogelijkheden om verspilling tegen te gaan. Voorbeelden hiervan zijn volgens Tradecloud het aanhouden van te veel voorraad, te traag anticiperen op marktveranderingen of klantverzoeken én onnodig handmatig werk.

Verbeterde gebruikersinterface

Met Tradecloud One krijgen gebruikers de tools in handen om nog efficiënter te werken. Het platform is onder andere voorzien van een verbeterde gebruikersinterface. Deze stelt gebruikers in staat om eenvoudiger te zoeken, klanten en leveranciers te vinden én ermee te koppelen. Tradecloud One laat bedrijven met behulp van één interface een ERP-systeem integreren met meerdere klanten en leveranciers. Het nieuwe platform biedt een duidelijker inzicht waar actie ondernomen moet worden. Ook zijn meer supply chain-analysemogelijkheden toegevoegd en wordt het aansturen van processen op basis van uitzonderingen eenvoudiger.

Aanvullend is Tradecloud One uitgerust met geavanceerde modules voor orders, bevestigingen, workflow en documenten, evenals de mogelijkheid om real-time te chatten met ketenpartners.