Supply Chain Magazine september 2020 | Duurzame supply chains

Erik Elgersma

Op donderdag 10 september verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, editie 5. Voor digitale abonnees is deze editie vanaf die datum online te lezen. Vrijdag 11 september valt de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat. 

In dit nummer:

Coverinterview met Sarah Mozes, Supply Chain Director, Ace & Tate

Het Nederlandse brillenmerk Ace & Tate kende in de zomer van 2018 grote leveringsproblemen door een snelle groei. Hoog tijd om de supply chain te professionaliseren. Een mooie klus voor Sarah Mozes, die zowel met het herontwerpen van een supply chain als met een operationele aansturing ervaring had, maar deze aspecten nog nooit combineerde in één functie. ‘Ik kreeg de vrije hand.’

Klimaatneutraal

Een duurzame supply chain staat binnen steeds meer bedrijven hoog op de agenda. De stip aan de horizon – geplaatst door de overheid – is een binnen dertig jaar te realiseren klimaatneutrale, fossielvrije wereld. De lange weg vol hindernissen naar deze nieuwe, glorieuze wereld vraagt om onconventionele oplossingen. Belangrijk onderdeel: hoe meet je onderweg de CO2 -footprint?

Impact Covid-19

Digitalisering, globalisering, duurzaamheid en een pandemie dwingen bedrijven tot het maken van strategische keuzes ten aanzien van hun prioriteiten. Supply Chain Magazine legde een aantal supply chain-directeuren en -talenten een stelling voor over de impact van de Covid-19-pandemie op de duurzaamheid van supply chain. ‘Kijken naar kosten is van alle tijden als er een crisis is.’

Erik Elgersma

Hoe vertaal je data naar kennis waarmee je je concurrenten steeds weer een stap voor kunt blijven? Daarover bracht Erik Elgersma, universitair docent en adviseur op het gebied van data-analyse voor strategievorming, een boek uit. Supply Chain Media vroeg hem naar zijn visie op de coronacrisis en hoe supply chain-directeuren op basis van marktgegevens betere beslissingen kunnen nemen.

Verder in dit nummer onder andere

Neem een (digitaal) abonnement om deze editie niet te missen!