Succesvol Trunkrs betrekt groter sorteercentrum

Trunkrs

Snelle pakketbezorging in de last mile die klantvriendelijk én duurzaam is: Trunkrs laat zien dat het kan. De Utrechtse bezorgdienst is inmiddels zo succesvol dat een verhuizing naar Woerden aanstaande is. Daar moet een groter sorteercentrum de dit jaar verwachte groei van 50 procent faciliteren. 

Trunkrs, gespecialiseerd in duurzame same en next day delivery, bedient met name middelgrote webshops in food, high fashion en elektronica. Marley Spoon, Nespresso, Amac, NoLabel, Secrid en KameraExpress bijvoorbeeld. Het bedrijf startte in 2015 en is inmiddels actief in heel Nederland en België.

Ontvanger centraal

Volgens Trunkrs is er in de huidige uitdagende e-commercemarkt steeds meer vraag naar bezorging waarbij niet het bezorgproces, maar de ontvanger centraal staat. Dit resulteert er volgens het bedrijf in dat webshops betere reviews krijgen en de conversie verhogen.

De verhuizing naar Woerden stelt Trunkrs in staat zijn dienstverlening flink uit te breiden. Er kunnen bijvoorbeeld minimaal twee keer zoveel pakketten per uur gesorteerd worden. Ook zijn er mogelijkheden om goederen op te slaan voor webshops. Dit alles gebeurt in een extreem goed beveiligde omgeving.

Emissievrij bezorgen

‘We groeien uit onze voegen in ons huidige sorteercentrum. En met de verwachte groei voor het komende jaar is het tijd voor een volgende stap’, zegt Jan Wijn, CEO van Trunkrs. ‘Deze verhuizing is een mijlpaal voor Trunkrs en wat ons betreft een helder signaal dat steeds meer webshops zich realiseren dat klantgerichte en duurzame bezorging de toekomst is.’

De bezorgdienst werkt aan zijn duurzaamheid door continu te kijken naar mogelijkheden om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en optimaal gebruik te maken van bestaande middelen, aldus Wijn. ‘Trunkrs streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te bezorgen.’

Sorteercentrum delen

Trunkrs stelt het nieuwe sorteercentrum in Woerden ook open voor gebruik door andere koeriersbedrijven. Een opmerkelijk initiatief dat niet vaak voorkomt in Nederland. Het vermindert de behoefte aan extra bezit en verlaagt de ecologische impact van de bezorgsector. Ook wordt efficiënter gebruikgemaakt van bestaande infrastructuur.

In het sorteercentrum wordt een nieuw sorteersysteem van Valor geïnstalleerd, het eerste in zijn soort in Nederland. Trunkrs koos voor dit systeem omdat het zich volgens het bedrijf onderscheidt vanwege zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en circulaire eigenschappen.