SAP bouwt aan ’s werelds grootste supply chain-netwerk

SAP

Softwareleverancier SAP lanceert het SAP Business Network. Dit digitale platform koppelt de supply chains van tal van bedrijven overal ter wereld aan elkaar. Op die manier moet ’s werelds grootste zakelijke netwerk vorm krijgen.

Het SAP Business Network brengt het SAP Ariba Network, het SAP Logistics Business Network en het SAP Asset Intelligence Network samen. Zo ontstaat een community van ruim 5,5 miljoen bedrijven.

Met het netwerk creëert SAP een ecosysteem voor bedrijven die met elkaar zakendoen. Via een centrale portal krijgen de leden van het netwerk een holistisch inzicht in hun supply chain-ecosysteem, logistiek, traceerbaarheid, materieelbeheer, onderhoud en operationele processen.

‘Dit bijzondere jaar heeft nogmaals aangetoond hoe belangrijk de gemeenschappen zijn waar we deel van uitmaken’, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. ‘Vanuit onze nieuwe visie bouwen we de grootste zakelijke community ter wereld en verbinden we onze klanten op eenvoudige wijze met alle bedrijven in hun supply chains.’

Eerder initiatief

Het idee voor een dergelijk platform is overigens niet helemaal nieuw. i2 Technologies (tegenwoordig Blue Yonder) kwam in 1999 in Las Vegas al met een vergelijkbaar idee onder de naam Tradematrix.com. Dit initiatief liep uiteindelijk op niets uit, vermoedelijk omdat de technologie er destijds niet klaar voor was. En ook bij het huidige initiatief is het maar de vraag in hoeverre bedrijven  daadwerkelijk van die netwerken gebruik gaan maken.