Sanering ForFarmers door hoge aanvoerkosten en wisselende grondstofprijzen

ForFarmers

Voerbedrijf ForFarmers heeft een sanering aangekondigd als gevolg van tegenvallende resultaten over 2018 en een onvoordelige inkooppositie. Oorzaak hiervoor zijn de hoge aanvoerkosten van voer als gevolg van de droogte en de sterk wisselende grondstofprijzen.

ForFarmers wil de komende twee jaar een aantal productielocaties sluiten en het personeelsbestand met ruim 5 procent terugbrengen, zo meldt het bedrijf bij de presentatie van de jaarresultaten over 2018. Ook voor het eerste halfjaar van 2019 worden sterk lagere resultaten verwacht, bericht de site Melkvee.nl.

Hoewel de omzet van ForFarmers in 2018 voor de eerste keer het volume van 10 miljoen ton overschreed, daalde de operationele winst met 1,3 procent naar 100,1 miljoen euro. Daarmee bleef de winst per aandeel gelijk aan vorig jaar. De brutowinst steeg met 5,6 procent tot 443,4 miljoen euro.

Blijven investeren in supply chain

Het beursgenoteerde bedrijf is met deze cijfers niet tevreden en komt daarom met harde maatregelen. In totaal wil ForFarmers een besparing bereiken van 10 miljoen euro in 2021, ten opzichte van 2018. Die wordt gerealiseerd in alle landen waar het bedrijf actief is, met uitzondering van Polen.

Volgens CEO Yoram Knoop wordt het aantal fabrieken gereduceerd en het aantal fte’s teruggedrongen, waardoor 125 tot 150 banen verloren zullen gaan. ‘Tegelijkertijd zullen we blijven investeren in onze supply chain en in de introductie van innovatieve (digitale) concepten ten behoeve van onze klanten’, aldus de CEO.

Bron: Melkvee.nl