Supply Chain Magazine oktober 2021 | Supply Chain Visibility

Supply Chain Magazine Visibility

Op donderdag 14 oktober 2021 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Supply Chain Visibility. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op vrijdag 15 oktober zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

16 |Coverinterview met Hans-Jurgen Koot, Shimano

Om de supply chain van Shimano (leverancier van fietsonderdelen en -kleding) klaar te maken voor blijvende groei, is vorig jaar Hans-Jurgen Koot aangetrokken. Zijn taak: een nieuwe supply chain-strategie ontwikkelen voor Europa. Zijn uiteindelijke doel: wereldwijde end-to-end integratie van de volledige supply chain die een excellente service aan klanten biedt.

24 | End-to-end visibility

Nu bedrijven door de wereldwijde supply chain-verstoringen kampen met grote tekorten aan grondstoffen en onderdelen en met flinke vertragingen in transport, is duidelijker dan ooit hoe belangrijk supply chain visibility is. Visibility die verder rijkt dan de eerstelijnsleveranciers. Niets staat end-to-end visibility in de weg, als klanten en leveranciers elkaar maar wat meer zouden vertrouwen.

32 | Supply Chain Trend Diner

Terwijl menige supply chain oververhit dreigt te raken, nam een aantal supply chain professionals 26 augustus even afstand van de dagelijkse hectiek. Tijdens het Supply Chain Trend Diner bij Anafora in Vleuten werden ze aan het denken gezet door tien experts. Hun boodschap: pak de regie, ga aan de slag met digitale planning en koester je mensen.

38 | Naar omnichannel

Winkels, webshops, marktplaatsen, social commerce, click & collect, ship-from-store, crossdock, dropshipments; je moet het als retailer maar zien te organiseren. Hoe optimaliseer je de voorraad en ga je al die orderpatronen afhandelen? Hoe richt je je magazijnprocessen in? Non-foodretailers Intergamma, MediaMarkt en Welkoop geven een inkijkje in hun transitie richting omnichannel.

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie niet te missen!