Ook Cisco kampt met problemen in de supply chain

Cisco

Ook Cisco Systems schaart zich nu onder de grote groep van bedrijven met serieuze problemen in de supply chain. De producent van netwerkapparatuur kampt met flinke leveringsproblemen. ‘Onze achterstand in leveringen is groter dan deze ooit geweest is’, meldt CEO Chuck Robbins in het FD.

Cisco ziet zich geconfronteerd met dezelfde problematiek waar momenteel ook veel andere techbedrijven mee worstelen. Wereldwijd liggen overal vrachtschepen te wachten voor overvolle havens. Ook voor de haven van Los Angeles liggen tientallen containerschepen die nog gelost moeten worden. Cisco ondervindt daarvan nu de gevolgen.

Volgens Robbins blijven de problemen ook niet beperkt tot een tekort aan chips alleen. ‘Het gaat om halfgeleiders, geheugen, stroomschakelaars… en om een arbeidstekort’, zegt hij in het FD. Een oplossing zit er op korte termijn volgens hem ook niet in. ‘Ik verwacht absoluut geen verbetering tot februari volgend jaar. En misschien zelfs niet tot eind 2022.’

Productie van software

Cisco legt zich overigens steeds meer toe op de productie van software. Een richting die de Amerikaanse multinational vier jaar geleden insloeg. 30 procent van de omzet van het bedrijf komt inmiddels ook daar vandaan. Volgens het FD halen alleen Microsoft, Oracle, SAP en Salesforce jaarlijks meer omzet uit software.