Robuuste apparatuur vergroot concurrentievermogen

robuuste apparatuur

De inzet van robuuste apparatuur vergroot het concurrentievermogen binnen industriële bedrijven door activiteiten te stroomlijnen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van IDC in samenwerking met Getac Technology Corporation. Voordelen van dergelijke niet-storingsgevoelige technologie zijn bijvoorbeeld een lagere Total Cost of Ownershop (TCO), verbeterde duurzaamheid en geautomatiseerde processen. 

Het rapport ‘Redefining Total Cost of Ownership: Rugged Technologies to Empower Industrial Operations’ baseert zich op de inzichten van 990 IT-beslissers uit Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, China en Azië. Het toont volgens IDC en Getac aan dat robuuste apparatuur voordelen biedt in verschillende sectoren, waaronder nutsbedrijven, transport en logistiek, olie en gas, industriële productie en natuurlijke hulpbronnen.

De veelzijdigheid van robuuste, niet-storingsgevoelige apparatuur helpt bedrijven hun dagelijkse werkzaamheden te verbeteren door de productiviteit van werknemers te verhogen, de uitvaltijd van apparatuur te minimaliseren en upgrades van afzonderlijke onderdelen mogelijk te maken zonder dat het hele apparaat vervangen hoeft te worden.

Verbeterde duurzaamheid

Een ander voordeel van het gebruik van robuuste apparatuur is een verbeterde duurzaamheid. Zo meldt maar liefst 43 procent van de bedrijven dat robuuste apparaten met geavanceerde sensoren en connectiviteitsmogelijkheden helpen bij het verzamelen van gegevens over activiteiten, waardoor beter geïnformeerde beslissingen kunnen worden genomen over energieverbruik en initiatieven voor afvalvermindering.

Daarnaast leiden robuuste apparaten na verloop van tijd tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Bedrijven rapporteerden een TCO-reductie van 10 tot 20 procent voor tablets en mobiele apparaten, en een reductie van 20 tot 30 procent voor pc’s en laptops. Ook meldt 37 procent van de bedrijven dat robuuste apparatuur helpt om bepaalde processen te automatiseren, waardoor er minder handenarbeid nodig is.

20 procent van IT-budget

Het gebruik van robuuste apparaten in Europa wordt gestimuleerd door hun vermogen om de productiviteit van werknemers te verbeteren, mobiliteit en connectiviteit voor gegevenstoegang mogelijk te maken, automatisering van workflows te ondersteunen en traceerbaarheid van prestaties te creëren. 21 procent van de respondenten besteedt inmiddels meer dan 20 procent van hun totale IT-budget aan robuuste apparatuur; 49 procent is van plan om dit bedrag de komende anderhalf verder te verhogen.

Niet-storingsgevoelige apparaten worden ook geïntegreerd met een breed scala aan belangrijke bedrijfssystemen, waaronder tools voor data-analyse en business intelligence, platforms voor supply chain management en enterprise resource planning (ERP). De belangrijkste taken waarvoor robuuste apparaten worden gebruikt, zijn gegevensverzameling en -analyse, dienstverlening op het terrein, inspectie en onderhoud, en personeelsbeheer van mobiele professionals.

Cruciale rol bij ESG-doelstellingen

Sinds de integratie van robuuste technologie zien de respondenten ook een verbeterde productiviteit en samenwerking van werknemers. Daarnaast blijken robuuste apparaten een cruciale rol te spelen in het ondersteunen van Europese bedrijven bij het behalen van hun ESG-doelstellingen door ze in staat te stellen het energieverbruik nauwkeuriger te monitoren, verspilling bij bedrijfsactiviteiten te verminderen, belangrijke taken te automatiseren en mogelijkheden voor toekomstige energiebesparingen te identificeren.