Roadmap voor decarbonisatie van transport

Visual Roadmap voor decarbonisatie van transport

Transport vertegenwoordigt 25 procent van de wereldwijde uitstoot van CO2. De meeste bedrijven in de supply chain maken al kleine of soms grote stappen om de uitstoot van CO2 in het transport te verminderen. Maar veel bedrijven hebben geen duidelijk, concreet stappenplan voor het decarboniseren van het goederenvervoer.

Softwareleverancier en expediteur Zencargo en Supply Chain Magazine hebben daarom een roadmap ontwikkeld met daarin duidelijk te herkennen uitdagingen en de te ondernemen stappen.

Het eerste stopteken op de weg naar decarbonisatie van transport zijn warrige CO2-metingen, in deze roadmap gevisualiseerd als ‘Jungle’. Om het verkeerslicht op groen te krijgen, en dus de weg te vervolgen, kunnen verschillende acties worden genomen:

  • Bepaal een basisniveau voor de emissie van CO2 en andere broeikasgassen (greenhouse gas) per zending
  • Analyseer historische zendingen om de bestaande voetafdruk te berekenen
  • Gebruik de nulmeting om duurzaamheidsdoelen te stellen

Download de Roadmap voor decarbonisatie van transport

Benieuwd naar de volgende vier stoplichten, obstakels en oplossingen? Vul hieronder je contactgegevens in en ontvang de volledige roadmap direct per e-mail.

Roadmaps Supply Chain Magazine

De roadmaps van Supply Chain Magazine zijn visuele weergaven van strategische plannen die helpen bij het optimaliseren van supply chain-processen. Ze laten op een simpele manier zien hoe bedrijven hun gewenste doelen kunnen bereiken.

Een roadmap helpt bij:

  • Identificatie van verbeterpunten
  • Implementatie van veranderingen
  • Verhoging van de efficiëntie
  • Versterking van de concurrentiepositie

Alle roadmaps van Supply Chain Magazine vind je hier.