Roadmap voor de decarbonisatie van uw supply chain

Visual Roadmap voor de decarbonisatie van uw supply chain

Volgens adviesbureau McKinsey wordt actieve decarbonisatie van de supply chain een licence to operate voor bedrijven. Maar bedrijven die streven naar verantwoord inkopen, worden gehinderd door gefragmenteerde datapijplijnen. De taak om miljoenen leveranciers te beoordelen wanneer de gegevens versnipperd zijn over duizenden gegevensbronnen, normen, parameters, regio’s en bedrijfstakken is immens. Het jonge Deense bedrijf Responsibly is een leveranciersdataplatform voor verantwoord inkopen en de winnaar van de European Supply Chain Start-up Contest 2022. In samenwerking met Supply Chain Magazine creëerde Responsibly deze roadmap voor het decarboniseren van uw supply chain.

Het eerste stopteken op de weg naar decarbonisatie van uw supply chain is de mist om emissiegegevens. Om het verkeerslicht op groen te krijgen, en dus de weg te vervolgen, kunnen verschillende acties worden genomen:

  • Gebruik een geautomatiseerde ‘data collection engine’ om gegevensbronnen en websites van leveranciers af te speuren naar emissiegegevens
  • Normaliseer de data voor analyse

Download de Roadmap voor decarbonisatie van uw supply chain

Benieuwd naar de volgende vier stoplichten, obstakels en oplossingen? Vul dan hieronder je contactgegevens in en ontvang de volledige roadmap direct per e-mail.

Roadmap Supply Chain Magazine

De Roadmaps van Supply Chain Magazine zijn visuele weergaven van strategische plannen die helpen bij het optimaliseren van supply chain processen. Ze laten op een simpele manier zien hoe bedrijven hun gewenste doelen kunnen bereiken.

Een Roadmap helpt bij:

  • Identificatie van verbeterpunten
  • Implementatie van veranderingen
  • Verhoging van efficiëntie
  • Versterking van de concurrentiepositie

Alle roadmaps van Supply Chain Magazine vind je hier.