Roadmap naar S&OP-samenwerking in de cloud

Roadmap naar S&OP-samenwerking in de cloud

In een context waarin markten voortdurend evolueren in lijn met het consumentengedrag, wordt Sales & Operations Planning (S&OP) van fundamenteel belang voor bedrijven. Dit crossfunctionele besluitvormingsproces helpt alle afdelingen om eendrachtig te denken en te handelen, variaties in vraag en aanbod beter op te vangen, af te stemmen op de wereldwijde strategie en gestelde doelen te bereiken. Helaas ondervinden veel fabrikanten en retailers moeilijkheden bij het uitvoeren van dit essentiële proces, zeker op een regelmatige, maandelijkse basis. Softwareleverancier Colibri S&OP en Supply Chain Magazine hebben deze roadmap ontwikkeld om veelvoorkomende valkuilen te laten zien op weg naar een robuust, reactief en samenwerkend S&OP-proces.

Het eerste stopteken op de weg naar een S&OP-samenwerking in de cloud is het ongestructureerde prognoseproces op middellange tot lange termijn, in deze roadmap gevisualiseerd als ‘chaos in forecasting’. Om het verkeerslicht op groen te krijgen, en dus de weg te vervolgen, kunnen verschillende acties worden ondernomen:

• Baseer ongewone werkzaamheden op een intelligente, tool-gegenereerde forecast voor alle parameters
• Maak het eenvoudig om een forecast regelmatig te updaten (wekelijks, maandelijks etc.) om S&OP te voeden
• Stel waarschuwingen in om snel te kunnen reageren als de nauwkeurigheid van de forecast afneemt

Download de ‘Roadmap naar S&OP-samenwerking in de cloud’

Benieuwd naar de volgende vier stoplichten, obstakels en oplossingen? Vul dan hieronder je contactgegevens in en ontvang de volledige roadmap direct per e-mail.

Roadmaps Supply Chain Magazine

De roadmaps van Supply Chain Magazine zijn visuele weergaven van strategische plannen die helpen bij het optimaliseren van supply chain-processen. Ze laten op een simpele manier zien hoe bedrijven hun gewenste doelen kunnen bereiken.

Een roadmap helpt bij:

• Identificatie van verbeterpunten
• Implementatie van veranderingen
• Verhoging van efficiëntie
• Versterking van de concurrentiepositie

Alle roadmaps van Supply Chain Magazine vind je hier.