Oprichter QuiCargo zag geen toekomst in transportbedrijf vader

Ondernemer Avishai Trabelsi werd ooit geacht het transportbedrijf van zijn vader over te nemen. De jonge Israëliër bedacht zich echter, vertelde zijn vader níet in de toekomst van het familiebedrijf te geloven en koos voor start-up QuiCargo, het online platform waar verladers en vervoerders kunnen profiteren van ongebruikte laadruimte. Dat meldt het FD van 14 oktober 2017.

Trabelsi (34) meldt dat de keuze om met QuiCargo te beginnen, gevoelig lag. Als telg uit een gezin met vijf kinderen werkte hij als enige al van jongs af aan in het familiebedrijf. ‘Als kind heb je altijd een haat-liefdeverhouding met het bedrijf van je ouders. Ik wilde laten zien dat ik meer kon dan werken in de logistiek en ben accountancy gaan studeren’, vertelt hij in het FD.

Bij zijn terugkeer meldde Trabelsi zijn vader níet in de toekomst van het bedrijf te geloven. ‘Dat was een moeilijk moment. Maar de transportmarkt verandert en de marges zijn klein. Er komt zoveel technologie op ons af. Kleine bedrijven moeten zich aanpassen. QuiCargo helpt familiebedrijven zoals die van mijn vader om de laadruimte van vrachtwagens beter te benutten. Uiteindelijk is mijn vader mijn eerste investeerder geworden.’