LogiMAT 2020 nu toch gecanceld

LogiMAT 2020

LogiMAT 2020, de internationale vakbeurs voor Intralogistieke Oplossingen & Procesmanagement, is nu toch gecanceld. Lokale autoriteiten achten het door het oprukkende coronavirus niet langer verantwoord de achttiende editie van de beurs – die van 10 tot en met 12 maart zou worden gehouden in de Messe Stuttgart – door te laten gaan.

Eerder deze week liet beursdirecteur Michael Ruchty nog weten dat de beurs gewoon plaats zou vinden. Wel werd dagelijks overleg gevoerd met de Messe Stuttgart en de lokale autoriteiten. Ook werden personen die de afgelopen veertien dagen in risicogebieden waren geweest, van de beursvloer geweerd. 72 exposanten moesten zich daardoor al afmelden, waarvan zeven uit Italië en 41 uit China. De beurs zou ruim 1640 exposanten tellen; 21.300 bezoekers hadden zich vooraf al aangemeld.

Juist veel nieuwe besmettingen in Stuttgart

Omdat het coronavirus zich op dit moment snel verspreidt in Duitsland en juist ook de regio Stuttgart veel nieuwe slachtoffers telt, is nu toch besloten de beurs af te blazen. Het gevaar op besmetting werd simpelweg te groot, vond het verantwoordelijke bureau voor de openbare orde in Leinfelden-Echterdingen. Het gaf daarom gisteren aan het eind van de middag organisatie EuroExpo opdracht LogiMAT 2020 te cancelen. Dit op ‘dringende aanbeveling’ van het verantwoordelijke bureau voor de openbare orde voor de regio Esslingen.

Geen latere datum mogelijk

‘Dit is bitter, gezien het overweldigende belang van LogiMAT Stuttgart voor de wereldwijde intralogistieke industrie’, meldt Christoph Huss, Managing Partner van EuroExpo. ‘Ondanks enorme inspanningen in samenwerking met de Messe Stuttgart konden we geen latere datum vinden om het evenement in 2020 te organiseren, dus het is met grote spijt dat we besloten hebben om LogiMAT 2020 te cancelen.’ De volgende editie van de beurs staat op de planning voor 9 tot en met 11 maart 2021, wederom in Stuttgart.