Duitse beurs LogiMAT gaat gewoon door

LogiMAT 2020

De internationale Duitse vakbeurs LogiMAT 2020 gaat ondanks het oprukkende coronavirus gewoon door. De beurs wordt van 10 tot en met 12 maart gehouden in de Messe Stuttgart en telt ruim 1640 exposanten. 21.300 bezoekers hebben zich vooraf aangemeld. Volgens de beursorganisatie hebben op dit moment 72 exposanten, voornamelijk uit China en Italië, hun komst geannuleerd.

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse centrale overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor ziektebestrijding en -preventie, beoordeelt het risico van het coronavirus voor de gezondheid van de bevolking in Duitsland nog steeds als laag tot matig. Ook de lokale gezondheidsautoriteiten in Esslingen zien geen verhoogd risico voor exposanten en bezoekers van het congrescentrum.

Een speciaal crisismanagementteam van de Duitse regering heeft op 28 februari besloten dat grootschalige evenementen zoals beurzen in het algemeen volgens plan kunnen doorgaan. Evenementen moeten echter eerst een risico-evaluatie ondergaan op basis van een uitgebreide RKI-checklist met criteria. RKI beoordeelt voortdurend de huidige situatie, evalueert alle informatie en schat het risico voor de Duitse bevolking in.

Dagelijks overleg

Volgens LogiMAT-beursdirecteur Michael Ruchty wordt dagelijks overleg gevoerd met de Messe Stuttgart en de lokale autoriteiten. ‘We voldoen aan de eisen en instructies van het plaatselijke Bureau voor Volksgezondheid in Esslingen en het Bureau voor Openbare Orde in Leinfelden-Echterdingen’, legt hij uit. Volgens hem hebben de autoriteiten bevestigd dat er op dit moment geen zorgen bestaan over het houden van de beurs.

Wel worden personen die in de afgelopen veertien dagen in door het RKI als ‘risicogebied’ geklasseerde plaatsen zijn geweest van de beursvloer geweerd. Alle exposanten uit dergelijke gebieden en landen zijn op de hoogte gebracht van deze maatregelen en moeten relevante informatie vooraf aan LogiMAT bekendmaken. 72 exposanten hebben zich moeten afmelden, waarvan zeven uit Italië en 41 uit China.

Hygiënische maatregelen

Bovendien zal evenementorganisator EuroExpo samen met de Messe Stuttgart ter plaatse tal van hygiënische maatregelen nemen. Ook wordt campagne gevoerd om handen schudden op de beursvloer te ontmoedigen. ‘In de huidige situatie is dit niet onbeleefd, maar gewoon een voorzichtige aanbeveling’, aldus Ruchty. Actuele informatie over de maatregelen is te vinden op www.logimat-messe.de/en/coronavirus.