Henri Heikamp: ‘Kaasmarkt wordt steeds dynamischer’

Henri Heikamp

Henri Heikamp is de nieuwe Supply Chain Director bij FrieslandCampina Zijerveld. Dit bedrijf heeft de ambitie om Europees marktleider voor kaas te worden. Aan Heikamp, voorheen Supply Chain Manager bij Superunie, de taak dit te faciliteren door middel van het optimaliseren en professionaliseren van de supply chain en projecten op het gebied van onder meer automatisering en mechanisering.

Vanwaar de overstap?

‘Ik ben echt een bouwer, ik vind het mooi om nieuwe dingen te ontwikkelen die impact maken. Dit heb ik de afgelopen vijf jaar bij Superunie uitvoerig kunnen doen. Ik heb hier een mooie en leerzame tijd gehad waarin ik met mijn team en de Superunie-leden integrale ketenregie heb neer kunnen zetten voor een supply chain van circa 7 miljard euro inkoopwaarde. Mijn nieuwe rol bij Zijerveld, een FrieslandCampina-onderneming, is voor mij persoonlijk weer een nieuwe uitdaging in een grote operationele eindverantwoordelijke rol.’

Wat houdt je functie in?

‘Als Supply Chain Director geef ik leiding aan een grote operatie van het kaashandelsbedrijf Zijerveld. Denk hier onder andere aan rijping, versnijden en verpakken, warehousing, transport, kwaliteit en veiligheid.’

Wat zijn de uitdagingen?

‘Het bedrijf is door de jaren heen sterk gegroeid en heeft de ambitie om Europees marktleider voor kaas te worden. Voor mij de uitdaging om dit te faciliteren door middel van het optimaliseren/professionaliseren van de supply chain en projecten op het gebied van onder meer automatisering en mechanisering. Daarnaast wordt er vanuit Zijerveld sterk ingezet op bijvoorbeeld het mvo-beleid en e-commerce.’

Waar staat de supply chain van Zijerveld over vijf jaar?

‘De klanten van Zijerveld, zoals retailers, supermarktketens en onder andere de marktkoopman, zijn uiteraard het belangrijkste voor het bedrijf. De toekomst draait om goede leveringsperformance, snelheid, efficiëntie en flexibiliteit in het schakelen met je klanten zodat je meerwaarde kunt blijven creëren op Europees niveau. De markt wordt namelijk steeds dynamischer en het is mijn taak om ervoor te zorgen dat Zijerveld daar goed op kan aansluiten.’