DAF schroeft productie opnieuw op

DAF

Het gaat goed met DAF. Voor de derde keer in een tijdsbestek van drie maanden schroeft de truckfabrikant uit Eindhoven de productie op. Dat bericht het Eindhovens Dagblad op 5 september 2017.

Vanaf de tweede helft van oktober gaat DAF dagelijks 225 vrachtwagens produceren; negen stuks meer dan de 216 van de vorige productie-verhoging. De extra vrachtauto’s worden echter niet in Eindhoven gebouwd, maar bij de fabriek Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Met een productie van 196 vrachtwagens per dag, geproduceerd door twee ploegen, is er in Eindhoven geen capaciteit meer op de assemblagelijn. In Engeland komen straks dagelijks 29 trucks van de lopende band.

De verhoging van de productie levert trouwens ook nieuwe banen op bij DAF in Eindhoven en in het Vlaamse Westerlo. De truckfabrikant heeft aangekondigd honderd medewerkers extra aan te trekken voor de productie van motoren in Eindhoven en voor de fabricage van cabines en assen in Westerlo. Ook krijgen 120 tijdelijke medewerkers een vast contract aangeboden. DAF had het aantal personeelsleden al verhoogd naar 8200 mensen: daarvan werken er 5750 in Eindhoven en 2450 in Westerlo.

Vernieuwde serie trucks

DAF slaagde er de afgelopen jaren in om de productie met name buiten Europa uit te breiden. Dit jaar stijgt de groei in de rest van de wereld naar verwachting met zo’n 3000 stuks tot 8100 verkochte trucks. Vooral in landen als Rusland en Zuid-Afrika wordt flink meer verkocht. Behalve de economische groei is ook de vernieuwde serie trucks met een lager brandstofverbruik debet aan de sterke groei van het aantal orders, meent DAF. De nieuwe trucks zijn sinds deze zomer op de markt.