Cisco behoudt koppositie in Supply Chain Top 25 van Gartner

Cisco

Cisco Systems gaat opnieuw aan kop in de jaarlijkse Supply Chain Top 25 van analistenbureau Gartner. De tweede plaats is voor Colgate-Palmolive; Johnson & Johnson werd derde. Schneider Electric en Nestlé bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plek. Ook vermeldt de ranglijst dit jaar vier nieuwkomers: Dell Technologies, Pfizer, General Mills en Bristol-Meyers Squibb.

‘In de zeventiende editie van onze Supply Chain Top 25 zagen we dat bedrijven nog steeds te maken hebben met de gevolgen van Covid-19. Daarom werden capaciteiten als veerkracht en wendbaarheid essentieel om te overleven’, zegt Mike Griswold, vice president team manager bij Gartner. ‘Onze ranglijst belicht bedrijven die over deze en andere onderscheidende kenmerken beschikken.’

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Cisco de ranglijst aanvoert. De Amerikaanse multinational produceert en verkoopt een grote variëteit aan netwerkapparatuur voor grote (telecom)bedrijven. Sterke omzetgroei, daadkracht op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur, en getoond leiderschap in supply chain hielpen Cisco opnieuw aan een eerste plaats, aldus Griswold.

Masters in supply chain

In 2015 introduceerde Gartner ook de categorie ‘Masters’. Om als Masters te worden beschouwd, moeten bedrijven gedurende tenminste zeven van de afgelopen tien jaar een top-5-score hebben behaald. Alle Masters van vorig jaar – Amazon, Apple, P&G, McDonald’s en Unilever – kwamen dit jaar opnieuw in aanmerking voor deze categorie.

‘In tijden van disruptie blijven deze bedrijven het goede voorbeeld geven en bieden ze geavanceerde lessen voor de supply chain-gemeenschap’, aldus Griswold. ‘De Supply Chain Top 25 is zo een platform voor inzicht, leren en debat en draagt bij aan de toenemende invloed van supply chain-praktijken op de wereldeconomie.’